Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODBIT ĆE NAGRADU?

Bob Dylan s weba izbrisao podatak o Nobelu

bob dylan
Foto: Olivier Douliery/Press Association/PIXSELL
1/5
21.10.2016.
u 14:02

Premda je moguće da Dylan nema doticaja sa svojom službenom stranicom, koju možda vodi neki njegov zaposlenik, mnogi su taj potez protumačili kao Dylanovo odbijanje da preuzme Nobela.

Čini se kako ni Bobu Dylanu nije baš drago što je dobio Nobelovu nagradu za književnost. Naime, pjevač je sa svoje web-stranice, na kojoj je reklamirao knjigu sabranih tekstova iz pjesama, maknuo redak u kojem je pisalo kako je ovogodišnji dobitnik Nobela. Premda je moguće da Dylan nema doticaja sa svojom službenom stranicom, koju možda vodi neki njegov zaposlenik, mnogi su taj potez protumačili kao Dylanovo odbijanje da preuzme Nobela.

Neće ga izbrisati s liste dobitnika

Doduše, ako Dylan i odbije preuzeti nagradu, to ga neće izbrisati s liste dobitnika, baš kao što nije 1964. izbrisan ni Jean-Paul Satre koji je nagradu odbio iz moralnih razloga, jer je nazvana po čovjeku koji je stekao bogatstvo na eksplozivu.
Kod Dylana je sve moguće. Iako su njegove pjesme pune borbe za socijalna prava, nije se libio snimiti reklame za tvrtke kao što su Victoria's Secret, Pepsi te Cadillac.

>>Ovo je deset najboljih Dylanovih pjesama

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar TvojUjko
TvojUjko
15:00 21.10.2016.

Možda je dobio Nobel zbog izjave kako žali Srbe i kako voli Cajke slušati

GM
Gjuro-Mrki
15:11 21.10.2016.

danas je sve palo na sprdnju pa i ta "Nobelova nagrada".Dylan si nemre dopustiti da prihaja u ravan klempavom i sličnima.

SJ
Sve je uzalud
19:03 21.10.2016.

..............Dylan je poništio priznanje koje su mu uručili "zemljaci" za podizanje ega.........

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije