Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Konačno je odlučio

Bob Dylan nakon dva mjeseca poslao snimku zahvale Švedskoj akademiji

Bob Dylan
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
05.12.2016.
u 14:40

U zahvali glazbenik je obavijestio da neće doći na svečanost dodjele u Stockholmu 10. prosinca

Gotovo dva mjeseca nakon što je objavljeno da je dobio ovogodišnju Nobelovu nagradu za književnost Bob Dylan je poslao snimku zahvale u kojoj obavještava da ne kani doći na svečanost dodjele nagrade u Stockholm 10. prosinca, no na ceremoniji će biti pročitana njegova poruka, izvijestila je u ponedjeljak Zaklada Nobel. 

- Ovogodišnji laureat Bob Dylan neće prisustvovati ceremoniji uručenja nagrade, no poslao nam je govor koji će se pročitati na svečanoj dodjeli - stoji u priopćenju zaklade te se dodaje da ga "tih nekoliko riječi koje će se pročitati na kraju svečanosti 10. prosinca, neće poštedjeti duljega govora" u dogledno vrijeme.

Na dan kada je Švedska akademija 13. listopada objavila ime dobitnika nagrade, Dylan je nastupao na koncertu u Las Vegasu, a o nagradi se nije oglasio. Dugo se nikome nije javljao na poruke da bi krajem listopada na pitanje o tome hoće li sudjelovati na svečanosti uručenja nagrade za Daily Telegraph kazao: "Apsolutno. Ako to bude moguće."

No ubrzo se ponovno predomislio te 16. listopada pismom obavijestio Akademiju da upravo u to vrijeme ima druge obveze. Na svečanosti dodjele nagrade u Stockholmu, Dylanova obožavateljica i kolegica Patti Smith izvest će jednu od njegovih pjesama "A Hard Rain's A-Gonna Fall"

Po priopćenju Švedske akademije "veliki su izgledi da laureat u Stockholm dođe iduće godine" te da tada ondje održi govor. 

Ovogodišnja Nobelova nagrada Švedske akademije za književnost mnoge je iznenadila. Nije pripala nekom slavnom književniku već je dodijeljena jednoj od rijetkih još uvijek živućih legendi rocka – pjesniku i kantautoru Bob Dylanu. U obrazloženju nagrade je stajalo da je Dylan nagrađen za uvođenje novoga pjesničkoga izraza u američku književnost.

Komentara 3

Avatar dkoor
dkoor
14:49 05.12.2016.

Bob nije dobio Nobela vec je Nobel dobio Boba. :-\

LI
liliZG
11:35 06.12.2016.

ipak je lova -lova.

Avatar gledatelj_zikine_dinastije
gledatelj_zikine_dinastije
23:49 05.12.2016.

bolja mi je milica todorovic od ovog...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije