Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uoči Špancirfesta

Blondie: Voljeli bismo vidjeti vaše more, kažu da je najljepše

blondie
Foto: Promo
1/7
19.08.2014.
u 12:10

Kultni bend u Hrvatsku dolazi u sklopu proslave 40 godina karijere

Kultna američka grupa Blondie okrugli 40. rođendan proslavit će i sa svojom hrvatskom publikom. Pioniri njujorškog novog vala u ponedjeljak 25. kolovoza nastupaju na Špancirfestu u Varaždinu. Bendu će to biti drugi nastup u našoj zemlji, stižu nam nakon 15 godina i koncerta koji su 1999. održali u zagrebačkom Domu sportova. Prema mišljenju gitarista i osnivača grupe Chrisa Steina, previše je vremena prošlo od posljednjeg susreta s hrvatskim obožavateljima.

Samo žele zabavu

– Voljeli bismo češće nastupati kod vas i u istočnoj Europi općenito, ali teže nam je u tom dijelu svijeta bukirati gaže – kaže 64-­godišnji Stein u ekskluzivnom intervjuu. Na turneji u sklopu koje stižu i u Varaždin promoviraju deseti studijski album “Ghosts of Download”, ali na repertoaru će biti i njihovi najveći hitovi “Heart of Glass”, “Maria”, “Call Me”, “One Way or Another” i drugi. Zanimalo nas je ima li Blondie rođendanskih želja. Stein se malo zamislio pa odgovorio: – K vrapcu, imam puno želja! No mogao bih ih sve rezimirati u jednoj, a ta je da se i dalje dobro zabavljamo, idemo naprijed te da nastavimo s radom. Na zimu planiram početi raditi na novim pjesmama.

Foto: Promo

Najljepše doba

O tome da je bendu ovo vjerojatno zadnja turneja, što je bila vijest koju su prije šest mjeseci plasirale jedne britanske novine, a onda je preuzeli i drugi mediji, nema govora, potvrđuje nam gitarist. Naime, pisalo se da se karizmatična 69-­godišnja pjevačica grupe Debbie Harry umorila do turneja i da želi u mirovinu.

– Namjeravamo i dalje raditi – jasan je Stein s kojim smo otišli i u kratku šetnju stazom sjećanja te se vratili u doba kultnog njujorškog kluba CBGB u kojem su 1970­-ih žarile i palile ikone punk rocka i novog vala poput Ramonesa, Patti Smith, Joan Jett, Talking Headsa i, naravno, Blondie. Bilo je to u vrijeme kada je Stein s Debbie Harry, inače bivšom Playboyevom zečicom, bio u ljubavnoj vezi koja je trajala do 1989. godine.

–­ To je bilo zaista lijepo razdoblje – sjetno će umjetnik. – ­Znate, čudno je to što ta vremena nisu baš toliko davna, ali bila su puno drukčija od onog što se događa danas. Drago mi je što sam bio dio toga doba koje je bilo vrlo mračno, ali bilo je pozitivnije od današnjice. Danas se sve vrti oko novca, imetka, nekretnina, sve je skupo i tako je u mnogim velikim zapadnim gradovima. U New Yorku je 1970-­ih mladim ljudima bilo vrlo jednostavno živjeti, a danas morate puno zarađivati da biste živjeli ondje. Malo sam nostalgičan za tim vremenima. Uživam i u ovome što se događa danas, ali čudno mi je hodati cestom i gledati kako svi zure u svoje mobitele. Siguran sam da je tako i kod vas, zar ne?

Ovo ljeto Stein nije stigao otići sa suprugom, glumicom Barbarom Sicuranzom i njihovim dvjema kćerima na njihovo tradicionalno odredište za ljetni odmor, Birmingham u Alabami, ali nada se da će ići iduće godine. Pitamo ga bi li umjesto u Birminghamu iduće ljeto s obitelji proveo na hrvatskoj obali.

– Znam da Hrvatska ima jedno od najljepših mora i obala na svijetu. Nisam još bio ondje, ali volio bih doći – kaže.

>>Na Špancirfest stižu Laibach, Stereo MC's i Blondie!

>>Debbie Harry: Bila sam teška ovisnica o heroinu

Komentara 3

Avatar EU_afrodita
EU_afrodita
00:10 20.08.2014.

volim tu grupu, sve su im pjesme dobre

Avatar think pink
think pink
20:10 19.08.2014.

"K vrapcu, imam puno želja" - baš me zanima kako je to rekao u originalu... jer ovo je vrlo "osebujan" prijevod.. tako, naime, baš nitko ne govori... osim ove novinarke

Avatar think pink
think pink
20:12 19.08.2014.

kad neki bend dođe na špancirfest - to znači da mu je karijera u gadnoj banani...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije