Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poznati bez kompleksa

Ove poznate face najbolji su najbolji modeli za otkačene fotografije

rene bitorajac
Foto: Dario Šišul
1/5
24.06.2016.
u 10:15

Damir Hoyka polaznicima seminara Fotosofia pružio je priliku da prema svojoj ideji snimaju poznate osobe i stave ih u neobične situacije

Jedanaesto izdanje Fotosofije publici je predstavilo skupinu kreativnih fotografa koji su zahvaljujući ovom seminari i njenom autoru Damiru Hoyki dobili priliku fotografirati poznate osobe. Situacije i okruženje u kojem su poznati snimani osmislili su sami seminaristi, koji su za fotkanje imali 20 minuta.

Očekujte neočekivano

– Za one koji su imali prethodno iskustvo s profesionalnom rasvjetom 20 minuta je sigurno bilo dovoljno vremena da naprave dobre fotke. Olakotna okolnost za sve sudionike sigurno je to što su sve poznate osobe koje su im pozirale bile pune dobre volje i spremne na to da očekuju neočekivano i nije im bio problem pristati na otkvačene ideje – objašnjava nam Hoyka i sam poznat po svojim neobičnim portretima poznatih osoba pa priznaje da tako usmjerava i svoje seminariste. U realizaciji takvih ideja naravno da je dobro imati model koji neće negodovati, a to na seminaru Fotosofije nikada nije bio problem.

Rene Bitorajac i Davor Gobac su sjajni za suradnju jer vole otkvačene stvari. Rene nije imao problema s konceptom koji je seminarist zamislio, dapače još je i dodao svoje zamisli. Ideja je bila osnova, a rezultat je najviše ovisio o Reneovoj ekspresiji, koju ne možeš predvidjeti ni namjestiti unaprijed. Glumac Slobodan Stefanović je bio jako otvoren, čak je dao da mu oslikaju cijelo tijelo i pretvore ga u nekog kubističkog marvelovskog junaka, a Davor Gobac je bio standardno otkvačen. Imao je bebu u naručju i pokušao je vizualizirati arhetip majke. Uglavnom, koliko sam vidio hodajući po setovima, svi su bili odlični i nitko nije rekao da im je ideja loša ili da im se ne sviđa – veli Hoyka.

Nenadmašni Petreković

Govoreći o poznatima koji se odlično snalaze pred objektivom, prisjetio se Marija Petrekovića, koji je idealan model seminaristima. – Petreković je prije dvije godine došao sa svojim idejama i svojim rekvizitima i kombijem i rekao je seminaristima svoju ideju koju oni sami ne bi smislili ni da se na glavu postave.

Foto: Alen Jehja

>>Rene Bitorajac uoči utakmice sa Češkom napravio novu navijačku pjesmu

Komentara 1

ZV
Zvolen3
11:27 24.06.2016.

Gobac kao Ibrahimovic

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije