Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DNO DNA

'Batman v Superman' i film koji napada Hillary Clinton dobili su najviše Zlatnih malina

Ben Affleck
Foto: Pixsell
1/3
25.02.2017.
u 17:50

Proglašenje najgorih filmskih ostvarenja, glumaca, scenarija, redatelja i ostalih filmskih stvaratelja tradicionalno se održava dan prije objave najprestižnije američke filmske nagrade Oscar.

Dokumentarni film koji kritizira američku demokratsku predsjedničku kandidatkinju Hillary Clinton, "Hillary's America" dobitnik je ovogodišnje Zlatne maline za najgori film, a s filmskim ostvarenjem "Batman v Superman" dijeli broj osvojenih Malina - svaki po četiri. 

Proglašenje najgorih filmskih ostvarenja, glumaca, scenarija, redatelja i ostalih filmskih stvaratelja tradicionalno se održava dan prije objave najprestižnije američke filmske nagrade Oscar.

Redatelj filma o Hillary Clinton Dinesh D'Souza osvojio je Razzie za najgoreg glumca/naratora i za najlošijeg redatelja, zajedno s Bruceom Schooleyem koji uz njega potpisuje režiju. 

Becky Turner dobila je Zlatnu malinu za najgoru glumicu u D'Souzinom i Schooleyevom dokumentarcu koji je tijekom prošlogodišnjeg prikazivanja u sjevernoameričkim kinima zaradio skromnih 13 milijuna dolara. 

Po broju osvojenih Zlatnih malina (4) spomenutom D'Souzinom filmu konkurira film "Batman v Superman". Jednu je dobio za najgori scenarij, potom za najgori nastavak, remake, spin-off, rip-off te u kategoriji najgoreg filmskog para/grupe (Ben Affleck i Henry Cavill).

Razzie Redeemer nagradu ove je godine uvjerljivo osvojio glumačko-redateljski veteran Mel Gibson, čija je ratna drama "Hacksaw Ridge" nominirana za šest Oscara. 

O tome u kojoj su mjeri bili loši filmovi prikazivani prošle godine govori i to što su organizatori dodjele odlučili proširiti broj nominacija u pojedinim kategorijama s ranijih pet na šest nominiranih. 

Kipić Zlatne maline stoji oko pet dolara i u obliku je "maline veličine loptice za golf" koja se nalazi na roli filma od 8 mm, a cijela je obojana zlatnom bojom.

Naziv raspberry (malina) koristi se u izrazima u kojima se želi uskratiti poštovanje, poput "blowing a raspberry". Naime, u slangu ta fraza (blowing a raspberry ili blowing a strawberry) znači proizvoditi zvuk sličan ispuštanju vjetrova, s ciljem da se jedna ili više osoba ismiju.

>>Ben Affleck potvrdio ime novog filma o Batmanu

>>Dokumentarni film „Prije poplave“ o klimatskim promjenama​

Komentara 1

LI
lipotan
00:26 26.02.2017.

zna se I razlog,izbacio je dosta prljavog vesa iz demokratskog ormara.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije