Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prerani odlazak Lady Di

Batler princeze Diane otkrio što mu je posljednje rekla prije tragične smrti

Princeza Diana
Foto: Pixabay
1/13
28.06.2016.
u 15:30

Iako se sumnjalo na ljubavnu vezu između Dodija i Diane, batler tvrdi da su to pusta nagađanja, kako stoji i u njegovoj knjizi "The Way We Are"

Prošlo je 19 godina od tragičnog 31. kolovoza 1997. kada je princeza Diana preminula u prometnoj nesreću u pariškom tunelu Pont de l'Alma. Te kobne noći u automobilu su se nalazili njezin ljubavnik, filmski producent Dodi Al-Fayed i zaštitar Trevor Rees-Jones.

Dianin batler i višegodišnji prijatelj Paul Burrell otkrio je detalje svog posljednjeg razgovora s velškom princezom. Kaže da se Lady Di prije odlaska u Pariz činila nesretnom i zabrinutom te da je bila okružena samoćom i očajem.

Upitala je Burrella hoće li biti tamo kada se vrati, a njega je posebno zabrinuo Dianin bezvoljan ton glasa, koji je upućivao na probleme u obitelji.

"Mogao sam je spasiti!"

Foto: Arthur Edwards/Press Association/PIXSELL

Iako se sumnjalo na ljubavnu vezu između Dodija i Diane, batler tvrdi da su to pusta nagađanja, kako stoji i u njegovoj knjizi "The Way We Are".

– Prava ljubav njezina život, njezina srodna duša, bio je kardiokirurg Hasnet Khan. Upoznala ga je u posjetu poznaniku u londonskoj bolnici Royal Brompton. Naime, vrata dizala su se zatvarala i netko ih je omeo, tada je ugledala Khana i rekla da je on "taj" – kaže Burrell za ABC.

Ironično je da joj je upravo ovaj kardiokirurg mogao pomoći. Batler prepričava da su se čuli nekoliko dana nakon događaja, a da je Khan bio očajan. Volio bi da je imao šansu pomoći Lady Di i operirati je, budući da je uzrok smrti bilo puknuće aorte. Burrell tvrdi da ga je Khan nazvao i uznemireno vikao: "Mogao sam je spasiti!"

Nagađanja oko uzroka nesreće

Foto: Youtube Screenshot

I dalje postoje nagađanja oko stvarnog uzroka smrti Diane i ostalih osoba u autu. Jedini preživjeli je zaštitar Trevor Rees-Jones. Pa dok jedni za smrt krive paparazze koji su slijedili vozilo, drugi spominju alkoholizirano stanje vozača Paula.

Brojni dokumentarci detaljno razrađuju temu događaja, a nagađaju da je za parišku tragediju kriva i kraljevska obitelj. Prije svega jer je Lady Di posjedovala tajne informacije koje bi ugrozile obitelj, a navodno nisu podupirali niti njezine veze s osobama islamske vjeroispovijesti.

Princeza Diana pamti se kao velika dobročiniteljica i pacifistica. Britanska i svjetska javnost izuzetno su je voljeli. U trenutku smrti imala je 36 godina.

Komentara 37

ME
Menjik
16:56 28.06.2016.

Jel moze bez unakaženog istocno-engleskog jezika? Piše se butler, a ne batler. ****** vas mančester junajtid, Čelsi, kvinspark renđers i ostali klubovi čije se ime nemože prepoznati na vašem balkansko-engleskom jeziku.

Avatar niko_svetinja
niko_svetinja
17:55 28.06.2016.

A sto je sa trenerom jahanja

ĆU
ćuprija
22:45 28.06.2016.

a htjela roditi Arapinu sina

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije