Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Večernjakova ruža

2Cellos: Super je da smo dobili cvijet, a ne da ih samo dijelimo curama

25.03.2014., Pula - Stjepan Hauser i Luka Sulic snimaju spot u Psihijatrijskoj bolnici. U pauzi snimanja primili su nagradu Vecernjakova ruza. Photo: Dusko Marusic/PIXSELL
27.12.2014.
u 17:00

Pobjednici u kategoriji glazbenik godine, violončelisti Luka Šulić i Stjepan Hauser, otkrili su zašto im je Ruža prirasla srcu i zašto nemaju planove za Novu godinu.

Dok žiri Večernjakove ruže marljivo pregledava pristigle nominacije televizijskih i diskografskih kuća te radijskih postaja i pažljivo sastavlja nominacijsku listu, mi smo razgovarali sa Stjepanom Hauserom iz 2Cellos koji su dobitnici Ruže 2014. u kategoriji glazbenik godine.

Luka nije ljubitelj cvijeća

Stjepan nam priznaje kako nije puno toga znao o toj prestižnoj nagradi, ali ga je u svakom slučaju razveselila nominacija u ovoj kategoriji, a još je radosniji bio kada je saznao da su baš on i Luka i osvojili Ružu.

– Uvijek je lijepo dobiti priznanje za to što radite, a meni je posebno drago da sam napokon i ja dobio ružu, a ne da ih samo dijelim curama – kaže nam Stjepan smješkajući se.

Žao mu je jedino što zbog turneje Japanom u ožujku ni on ni Luka nisu mogli biti na svečanoj dodjeli Večernjakove ruže u zagrebačkom HNK. Večernjakov tim dobro je pazio na statuu koju je osmislio Ivica Propadalo i virtuozima na violončelu uručili smo je nekoliko dana kasnije u Puli gdje su snimali spot.

– Sada konačno imamo u rukama i nagradu koju smo osvojili jer su gotovo svi naši Porini i ostale nagrade koje smo dobili završili ni sami ne znamo gdje, tako da je ovo jedna od rijetkih nagrada koja je došla u naše ruke, hvala na tome – rekli su nam tada Stjepan Hauser i Luka Šulić.

Stjepan je odlučio preuzeti brigu o Ruži i čuvati je kod sebe u Puli, a objasnio nam je i zašto nagradu nije povjerio Luki.

– To je moje omiljeno cvijeće, a Luka baš i nije neki ljubitelj cvijeća pa je bolje da Ruža ostane kod mene – rekao je Hauser kad smo im uručili nagradu.

Dečki su bili zaposleni tijekom cijele godine a prije nekoliko dana izdali su i spot za pjesmu "Shape of My Heart".

Obrada je to popularnog hita britanskog glazbenika Stinga. Za razliku od prethodnog spota "The Trooper", u kojem su violončelisti prikazali transformaciju iz štrebera u rockere, u ovom spotu igrali su na kartu svoje muževnosti, što će posebno razveseliti žensku populaciju.

Spot je režirao Darko Drinovac, a 2Cellos to je već peti singl u nizu s trećeg studijskog albuma "Celloverse" koji će izaći potkraj siječnja.

Iako nas do Nove godine dijeli samo nekoliko dana, Stjepan i Luka kažu da nemaju nikakve planove za doček niti su razmišljali o novogodišnjim željama.

– Nemamo planove, planovi nisu dobri, treba živjeti u neizvjesnosti, neizvjesnost otvara beskrajne mogućnosti! – poručuje taj svjetski poznati glazbeni dvojac.

Obožavatelji iz cijelog svijeta

Godina na izmaku za Luku i Stjepana bila je obilježena turnejama od Japana i Južne Koreje do SAD-a (Las Vegas, Los Angeles), a u radnom ritmu započet će im i 2015. godina.

Očekuje ih turneja Australijom i Novim Zelandom, a nakon toga vratit će se u Europu, točnije u Veliku Britaniju gdje će nastupiti u veljači a potom će se otisnuti preko velike bare.

Da su dečki svjetska atrakcija i uživaju planetarnu popularnost potvrđuje i činjenica da i na njihove koncerte u Hrvatskoj dolaze obožavatelji iz cijelog svijeta, a među najvatrenijima su zasigurno obožavatelji iz Kine i Japana. Upravo s turneje iz Japana Stjepan i Luka imaju dojmljive uspomene.

– Bila nam je to jedna od najvećih turneja, nastupili smo u najvećim koncertnim dvoranama i svuda su naši koncerti bili rasprodani. Bilo je zaista fenomenalno – ističu. Interakcija s publikom i njihove dobre reakcije najveća su im nagrada pa se dobrim reakcijama nadaju i na skoroj turneji Australijom, a nama su prišapnuli što si žele privatno i poslovno u 2015. godini.

– Puno, puno užitaka na poslovnom i privatnom planu!

>> O vezi sa slavnim violončelistom: Uz Hausera me veže jaka obostrana simpatija

Komentara 8

SO
sohnahoakasaa
15:28 28.12.2014.

Bože dragi kakvi komentari. Valjda boluju kaj nagradu nije primil Dodigov 'dvorski' pijanist za 'muziku' koju nitko ne razme i ne sluša yuosipovićević. Bravo dragi glazbenici. I više nego zasluženo.

Avatar Rin-Tin-Tin
Rin-Tin-Tin
01:35 28.12.2014.

Ruža boje rubina samo im ističe tamne kolobare oko očiju! Pohvale Propadalu a Cellosima jos želimo i puno karamfila!

Avatar think pink
think pink
12:37 28.12.2014.

"Iako nas do Nove godine dijeli samo nekoliko dana, Stjepan i Luka kažu da nemaju nikakve planove za doček" - mo'š mislit... tužno je da se odrasli ljudi furaju na ovakve infantilne štoseve...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije