Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
čarolija

2CELLOS: Jedna je obožavateljica godinu 
dana na svakom našem koncertu

2cellos
Foto: Nel Pavletić/Pixsell
1/5
23.07.2014.
u 15:11

Treći album uskoro će biti završen, a fotografije za njega snima Lupino

“Čarolija se događa ovdje”, kratko i jasno na njihovoj službenoj stranici na Facebooku opisuje obožavatelj atmosferu na koncertima glazbenog fenomena zvanog 2Cellos.

Toj magiji ovih dana svjedoče deseci tisuća fanova što pohode spektakularne koncerte Stjepana Hausera i Luke Šulića koji srpanj provode na turneji po Europi.

Novu dozu dvojice mladih genijalaca na violončelima hrvatska će publika dobiti 29. srpnja kada nastupaju na ATP-u u Umagu. Ovo ljeto, kao i nekoliko prethodnih, za naše čeliste odmora neće biti, ali, kažu, navikli su jer odmora nema već tri i pol godine!

U brzinskom predahu između koncerata i završavanja trećeg studijskog albuma našli su vremena otkriti nam gdje ih dočekuje najekstatičnija publika, što ih na putovanjima strašno živcira, s kojim svjetskim zvijezdama žele surađivati, a šarmer i nepopravljivi šaljivdžija Hauser, koji je trenutačno slobodan, priznao nam je da skromne i sramežljive djevojke kod njega imaju najveću šansu.

Kako izgleda jedan dan na turneji 2Cellos?

Turneje su nam ubitačne, putujemo cijeli dan pa dođemo na tonsku probu, onda slijedi koncert, nakon koncerta potpisujemo autograme barem dva sata i onda putujemo dalje. I tako u krug. Spavamo gdje god i kad god stignemo. Tempo jest ubitačan, ali mladi smo pa još izdržimo! Rijetko kad imamo dan odmora kad smo na turneji, a i kada se to dogodi, tada uvijek nešto miksamo... Trenutačno u studiju završavamo treći studijski album. Nema odmora kod nas već tri i pol godine.

Imate li neki ritual prije izlaska na pozornicu?

 Nema tu rituala ni mnogo filozofije, samo istrčimo na pozornicu i damo dvjesto posto od sebe kao da nam je prvi i zadnji nastup u životu. I tako svaku večer.

Kakva je atmosfera na koncertima koje ste dosad odradili, gdje je publika bila najglasnija, najluđa...

Posljednja tri koncerta bila su totalna ludnica. Od Exita u Srbiji pa do Malte i Grčke, publika je bila nevjerojatna, u Grčkoj nam nisu dali da siđemo s pozornice. Odsvirali smo sve što znamo i još nije bilo dovoljno, više nismo imali pjesama! Oduševljeni smo našim fanovima diljem svijeta čiji broj raste iz dana u dan. Atmosfera je u publici svakim koncertom sve luđa i luđa, ne znamo dokle to ludilo više može ići. Svaki koncert sve veći kaos!

Svirate i na teniskom turniru Vegeta Croatia Open u Umagu 29. srpnja. Jeste li se vas dvojica ikad okušala u igranju tenisa?

Ni slučajno. Ako dobijemo teniski lakat, ode nam karijera!

Ima li nešto što vam jako nedostaje dok ste na turneji, na primjer domaća hrana? Ili volite i hranu stranih kuhinja i koja vam je najukusnija?

Volimo probati domaću, autohtonu hranu, želimo okusiti specijalitete svake zemlje. Nismo komplicirani u hrani, sve jedemo i sviđaju nam se razne kuhinje. Ma jedna je bolja od druge; od meksičke, grčke, turske, pa do kineske, japanske, korejske kuhinje, sve je to nama predobro.

U intervjuu prije tri godine, kada ste krenuli osvajati svijet, rekli ste da ne volite spavati u hotelima s pet zvjezdica. Jeste li se u međuvremenu navikli na takav luksuz ili i dalje više volite boraviti u hotelima s tri zvjezdice?

Ne volimo hotele s pet zvjezdica, nismo se navikli, ali nam ih i dalje redovito bukiraju, no svaki put kad smo nas dvojica u prilici rezervirati hotel, uzmemo što jeftiniji i što gori mogući jer se u takvima često najbolje spava i jede. Na luksuznim mjestima osoblje je tako naporno s tom svojom lažnom ljubaznošću, svakih pet minuta pitaju te: “Gospodine, treba li vam nešto?” Ne daju ti mira ni dok jedeš, stalno prekidaju, želite li ovo, želite li ono... Ujutro se redovito probudimo s bolovima u vratu i leđima zbog “preudobnih” kreveta i premekanih, golemih jastuka gdje ne znaš kamo bi stavio glavu. Za doručak je toliki izbor da na kraju ne znaš što bi jeo pa uzmeš od svega pomalo i dobiješ žgaravicu.

Videospot za aktualni singl “I Will Wait” snimili ste na idiličnim Plitvicama. Postoji li neko mjesto iz snova za idealnu scenu?

Ma sama Hrvatska ima toliko puno divnih lokacija da se nadamo da ćemo ih uspjeti sve “obraditi”.

Koju novu lokaciju želite “pokoriti”? S kojim vam je glazbenim zvijezdama želja surađivati?

Želja nam je napuniti stadion Wembley i surađivati s U2, The Rolling Stones, AC/DC, Stingom, Eminemom...

Što je najluđe što je neki obožavatelj dosad napravio zbog vas?

Jedna nas obožavateljica već godinu dana prati na ama baš svaki koncert, ne propušta nijedan, ma u kojem dijelu svijeta bio!

Elton John je rekao da su vaši koncerti nešto najuzbudljivije što je vidio i čuo otkad je 1960-ih uživo slušao Jimija Hendrixa. Kako doživljavate tu usporedbu?

A što reći?! To je najbolji kompliment koji bilo tko može dobiti!

Kažete da vam je svijet postao drugi dom.  Možete li zamisliti da se zbog karijere odselite iz Hrvatske?

Imamo takvu vrstu karijeru da uopće nije važno gdje živimo budući da ionako stalno putujemo. Onih nekoliko dana što nam ostane slobodno u godini možemo provesti bilo gdje, a najljepše ih je provesti doma.

Kako zamišljate da će vaš život izgledati za deset godina?

Bit ćemo na pozornici!

>>2Cellosima nekoliko nagrada iz Japana gdje su postigli zlatnu nakladu

>>2 CELLOS: Neka cijeli svijet vidi ljepotu naše zemlje!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije