Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vi birate

Vikend vodič: Festivali za najmlađe, fićeki na Britancu...

Kino Europa
Foto: Goran Jakuš/PIXSELL
04.09.2015.
u 08:22

Mnogi su događaji posvećeni početku školske godine

Prvi vikend rujna donosi čak dva gastronomska festivala, a mnogi su događaji posvećeni početku školske godine. Evo što se sve nudi.

1. Na festivalu i dio za najmlađe

Na Strossmayerovu trgu blizu Zrinjevca oba dana vikenda mogu se kušati specijaliteti zagrebačkih restorana na Zagrabi, Zagrebi, Zagreb Food Festivalu. Između ostalog za 30 kuna na grill meniju su “BBQ spare ribs” ili popularna rebarca, janjetina u tzatziki umaku, burgeri... Ljubitelje azijske kuhinje razveselit će sushiji, ramen juha, curry... Festival u oba dana otvara se u podne na znak gričkog topa i ostaje otvoren do 21 sat. Bit će i kutak za najmlađe, uz bojanke s motivima zagrebačkih znamenitosti.

2. Besplatno u Žar pticu

Uoči početka nastave Gradsko kazalište Žar ptica svim prvoškolcima i njihovim roditeljima daruje besplatan ulaz na predstavu “Ribar Palunko i njegova žena”, u nedjelju u 11 sati u Bijeničkoj 97. Predstavu I. B. Mažuranić režirala je Dora Ruždjak Podolski. Ulaznice se podižu sat prije početka predstave na blagajni kazališta.

3. Dani židovske kulture

U Talijanskom institutu za kulturu (Preobraženska 4) i Židovskoj vjerskoj zajednici Bet Israel (Mažuranićev trg 6/II) je Europski dan židovske kulture. Sutra od 20 sati u Preobraženskoj je koncert sefardskih pjesama i dokumentarac “Lijepo mi je s tobom, znaš”. U nedjelju u Židovskoj zajednici od 18 sati je koncert židovskih pjesama, te otvorenje izložbe fotografija Davora Golla. Ulaz na sve je besplatan.

4. Zadnji film “Danskog ljeta”

Dansko ljeto, besplatni ljetni program Kina Bibijada u suradnji s Veleposlanstvom Kraljevine Danske, u nedjelju emitira zadnju projekciju. U 16 sati je igrani film “Viktor i ptica”, a prije toga i izložba dječjih radova prikupljenih tijekom ljeta, te će se najvjerniji posjetitelji nagraditi.

5. Fićeki na Britancu

Na RetroDrom festivalu na Britanskom trgu od 19 sati danas će se okupiti stari fićeki te drugi četverokotačni “starčeki”. Svoje će znanje pokazati članovi klizačko-koturaljkaškog kluba Medveščak u sklopu programa ”Roll to the Past - 80s Disco Fever”.

6. Do Kamenih svata sa Susedgrada

Planinarsko društvo Susedgrad u nedjelju organizira 37. tradicionalni pohod na Kamene svate. Polazak je sa starog grada Susedgrada u 9 sati trasom preko Jagodišta, Križišča na kuću Kameni svati – ukupno 2 sata i 45 minuta nezahtjevnog hoda. Oni kojima je to previše na Kamene svate mogu doći iz Jablanovca za 45 minuta, s Glavice za 1,5 pol do 2 sata ili iz smjera Bizeka za sat i pol hoda.

7. Početak sezone kina Europa

Početak nove sezone u kinu Europa obilježavaju u nedjelju besplatnom projekcijom u 18.45. Prikazat će jedan od najboljih filmova francuske kinematografije svih vremena - ‘Cherbourški kišobrani’ Jacquesa Demyja. Kino Europa sudjeluje u mjesecu francuskih filmova ‘Rendez-vous au cinéma’, koji organiziraju Rendez-vous, festival Francuske u Hrvatskoj, Kino mreža i Hrvatski audiovizualni centar.

8. Na Trgu Europe svjetska kuhinja

Sve do 6. rujna traje i festival “Svijet na tanjuru”, kojem je cilj prezentirati domaću i internacionalnu kuhinju građanima i turistima na Trgu Europe. Danas se predstavlja turska kultura, sutra ruska, a u nedjelju japanska.

9. Katran otvara vrata nove sezone

Čaganje do fajrunta organizatori garantiraju svima koji danas svrate do bivše tvornice Katran, koji nakon ljetne stanke otvara svoja vrata. Za mix pultom je DJ Indy, a za svako naručeno piće do ponoći dobije se još jedno gratis. Za ulaz obvezna prijava na mail photo.studio.museum@gmail.com.

10. “Amnesia Open” u Pepermintu

R’n’B, hip-hop i house puštat će se sutra od 22 sata u klubu Pepermint u sklopu programa “Amnesia Open”. Ulaz 25 kuna.

11. Početak škole u Swanky Mintu

Početak školske godine obilježit će u Swanky Mint hostelu, a svi koji dođu obvezni su obući i školske oprave. Danas od 19 sati.

12. Dan MO Horvati u Srednjacima

Kazališne predstave, radionice i igraonice za najmlađe, ali i program za odrasle pripremili su u sklopu kvartovske manifestacije “Dan Vijeća mjesnog odbora Horvata – Srednjaka”. U parku Srednjaci kod DV Srednjaci u nedjelju od 10 do 22 sata predstavit će se škole i izviđači te niz udruga i klubova. Sve o uređenju kvarta građani će moći pitati vijećnike mjesnog odbora i četvrti.

13. Besplatan parkour trening

Parkour škola u nedjelju u 17 sati organizira prvi parkour trening (besplatan je) ove sezone. Okupljanje je na južnoj strani jezera Bundek, kod crvene piramide.

14. Druženje s maskotama

Prvi Festival maskota, kao priprema za novu školsku godinu, sutra je u Point centru na Vrbanima. Djeca se od 10 do 21 sat pozivaju na druženje s Malcima, medvjedićem Paddingtonom, profesorom Baltazarom, Ledom Medom i ostalim junacima iz crtića i filmova, a cijelo vrijeme moći će i crtati, slikati i izvoditi pokuse uz edukatora. Organizatori - dječji magazin Radost i Point shopping centar pozivaju i na sudjelovanje u Maloj školi štednje, a sva djeca moći će se za uspomenu fotografirati i uz svoju najdražu maskotu. Festival maskota zaključuje koncert Lane jurčević od 19 sati te puštanje balona dobrih želja s terase Pointa.

15. Besplatne utrke kartingaša

Na stazi Karting centra Zagreb, Gustava Krkleca bb u Španskom, sutra se od 9 do 16 sati voze utrke za Prvenstvo Hrvatske u kartingu. Organizatori pozivaju sve da dođu besplatno gledati i navijati za najbrže domaće kartingaše.

>> Vikend-vodič: Besplatna joga u prirodi, plesnjak...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije