Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
advent u županiji

U Zaprešiću 'ledena bajka', u Mirnovcu 
i selo Djeda Mraza

božić Velika Gorica
Foto: Goran Jakuš/Pixsell
1/5
01.12.2015.
u 14:00

Turističke zajednice diljem županije žele parirati Zagrebu pa tijekom prosinca, uz razne kulturne priredbe, imaju i dobru gastroponudu

Djed Božićnjak dolazi u grad! I to u nekoliko njih diljem Zagrebačke županije. Kako bi parirale Zagrebu u adventskom sadržaju, turističke zajednice devet gradova "zagrebačkog prstena" dobro su se potrudile da zadrže stanovnike u svom gradu. Ili privuku i poneke Zagrepčane i turiste. Tako su na farmi Mirnovec pored Samobora sagradili cijelo selo Djeda Mraza, gdje će se Djedica useliti u kućicu okruženu konjima, zečevima, vjevericama i patkicama.

Sveti Nikola dijeli slatkiše

Prvi put stiže sutra u 16 sati, a djecu će primati od 6. do 23. prosinca, i to od 16 do 21 sat. Kuća Djeda Mraza otvorit će se 4. prosinca i u sklopu izletišta Tri jezera u Gračecu kod Dugog Sela.

Većina gradova postavila je i popularna vanjska klizališta. No, potrudili su se osigurati i dodatni sadržaj, prepun koncerata, izložbi i raznih kulturnih događanja. Već u nedjelju na glavnom samoborskom trgu kitit će se bor, dok će sveti Nikola dijeliti slatkiše, a u 16 sati zapalit će božićne lampice. Lampice će u subotu zapaliti i u Jastrebarskom, gdje je za vikend počeo "Advent u Jaski". U 17 sati otvorit će se i klizalište na Strossmayerovu trgu, dok će se u obližnjoj kupoli tijekom prosinca i siječnja odvijati raznovrstan program. U subotu se otvara i klizalište na Trgu kralja Tomislava u sklopu "Ledene bajke u Zaprešiću", a moći će se besplatno klizati od 17 sati do ponoći. Dječji zborovi, maskote i animatori, kažu organizatori, stvorit će doživljaj pravog malog dječjeg grada, a stariji će uživati u specijalitetima i ponudi ugostitelja koji okružuju klizalište.

Plesanje ispred rudnika

"Božićna bajka" otvara se danas u Velikoj Gorici u Parku dr. Franje Tuđmana, a klizalište će biti otvoreno u sklopu izletišta Ključić brdo. Uz razna kulturna događanja, na Blagdan svete Lucije 13. prosinca u Starom gradu Lukavcu pripremaju i tzv. "Lucijsko spravišče". U sklopu "Božića u Ivaniću" imaju božićni sajam 12. i 19. prosinca na Trgu V. Nazora, gdje će na Badnjak od 10 do 13 sati posjetitelje zabavljati tamburaški sastav "Filigran", a dijelit će se i besplatni fiš-paprikaš. U Rudama pokraj Samobora, koje se ponose jednim od rijetkih rudnika u ovim krajevima, 4. prosinca slave svetu Barbaru, zaštitnicu rudara. Barbarinje obilježavaju Bergmani, članovi KUD-a Oštrc, čije je djelovanje usmjereno na očuvanje rudarske baštine. Ispred rudnika Bergmani izvode rudarske plesove. Plesovi se izvode jednom godišnje, u svečanim rudarskim odijelima, uz zvuk udaranja čekića po nakovnju ili bubnju. Ove će godine u rudnik postaviti i kip sv. Barbare. Program počinje u 18 sati. Učenici i djelatnici OŠ Milana Langa Bregana i ove će godine na školskom igralištu prirediti "Večer lampiona" – 17. prosinca u 18.30 sati. *

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije