Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Tramvaj zvan čežnja osvojio 108. turopoljski fašnik

turopoljski fašnik
Foto: Zlatko Srbelj
1/20
PR
Autor
PR članak
01.03.2017.
u 08:45

Prizori s Oktoberfesta, lijepe stjuardese, glavni likovi iz serijala "Jel' me netko tražio", ZET-ovci s tramvajem, sirene, djeve i vojnici okupili su se na 108. turopoljskom fašniku u srcu Velike Gorice koji je i ove godine privukao tisuće posjetitelja.

Ukupno 22 odlično raspoložene ekipe "zaražene" fašničkim ludovanjem predstavile su se 25. veljače na Velikoj fašničkoj povorci koju je predvodio Princ Fašnik (Filip Juričić) sa svojim ministrima Pajcekom, Lukom i Žirom. I ove godine pobjedu Velikog fašnika odnijela je Fašnička udruga Žir koja se publici predstavila s temom “Tramvaj zvan čežnja” koji je zasigurno bio najslikanija grupa u fašničkoj povorci, a mnogi su iskoristili priliku i da se provozaju zajedno s gradonačelnicima Draženom Barišićem i Milanom Bandićem u koje su se maskirali Ribničani.

"Pod Žirekom 17c", fašnička grupa Dječjeg vrtića Žirek, nasmijala je do suza publiku prikazom scena popularne emisije "Jel me netko tražio?", a tete iz vrtića su zaslužile i najveći pljesak te time odnijele i nagradu za drugo mjesto. "Djeve bajne i zaštitnici Alapićevog dvora" udruge Vukovina u srcu, prvi puta su sudjelovali na Turopoljskom fašniku, predstavili povijesnu temu isprepletenu aktualnom temom iseljavanja i zaslužili simpatije publike i žirija za treće mjesto.

Foto: Zlatko Srbelj

Lijepo vrijeme, vesela atmosfera i raznovrsnost fašničkih nastupa bili su dobitna kombinacija da se u centar grada privuče velik broj Velikogoričana i drugih gostiju koji su dva sata pratili povorku koja se kasnije preselila u fašnički šator u Parku dr. Franje Tuđmana, a gdje je u večernjim satima održan koncert Danijele Martinović.

Djeca očarala maskama

Nakon što je u subotu Goricom prodefilirala Velika fašnička povorka, u nedjelju 26. veljače u središtu pažnje bili su najmlađi, predškolske i školske grupe, čije maske maštovitošću nisu nimalo zaostajale za ‘odraslim’ maskama.

Mali fašnik započeo je nastupom vrtićkih skupina među kojima su najbolji bili rasplesani djedice i bakice iz Dječjeg vrtića Lojtrica koji su svojim nastupom osvojili ovogodišnju vrijednu nagradu - trodnevno putovanje u Crikvenicu u organizaciji turističke agencije CRV tours. Istu nagradu osvojila je i najbolja grupa u skupini osnovnih škola - OŠ Eugena Kumičića koji su ispričali priču o Zmaju Anđelku i tako ujedno promovirali i humanitarnu akciju za djecu na liječenju u bolnicama i djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi.

Foto: Zlatko Srbelj

Bili su tu kauboji i kaubojke sa svim rekvizitima s Divljeg zapada, rasplesani Egipćani, pinguini i drugi, a Mali fašnik završio je izborom najbolje pojedinačne maske, maske u paru ili skupini osvojivši simpatije publike.

No, zbog sveg lošeg što se dogodilo u prošloj godini, vladavina Princa Fašnika nije se održala u Turopolju te je u utorak, 28. veljače, spaljen na igralištu iza OŠ Eugena Kvaternika čime je 108. Turopoljski fašnik priveden kraju.

Želite prijaviti greške?