Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Počinje Samoborski fašnik

Princ, Sudec, Sraka i Fiškal vlast preuzimaju 17. veljače

09.02.2017., Samobor - Predstavljanje programa 191. Samoborskog fasnika o kojem su govorili Kreso Beljak, gradonacelnik Samobora Martina Paladina, direktorica Turisticke zajednice Grada Samobora, Princ Fasnicke republike Sudec Fasnicke republike, Sraka, p
Foto: Igor Šoban/PIXSELL
1/2
10.02.2017.
u 13:06

Na otvaranju će pjevati Colonia, a ulicama će 19. veljače prodefilirati i grobnički dondolaši, atraktivni zvončari

Maske će u Samoboru preuzeti vlast u petak 17. veljače, a već sljedeći dan u 13 sati gradonačelnik Krešo Beljak predat će Princu Fašniku ključeve grada, nakon čega će se svečano proglasiti Slobodna Fašnička Republika.

U toj će državi glavnu riječ na 12 dana imati, osim poglavara kojeg na kraju Samoborskog fašnika čeka lomača, i Sudec, Sraka te Fiškal, tradicionalni fašnički likovi. Fiškal je naglasio kako je moto ovogodišnjih spelancija “Izazovi fortunu u Srakinom salunu”.

– Jer Hrvati su skloni životu na sreću i drugo im, uz naše političare, ne preostaje – dodao je, dok je direktorica TZ Samobora Martina Paladina najavila pregršt zabave za male i velike, i to na nekoliko lokacija – na Trgu kralja Tomislava, Trgu Matice hrvatske, trgu kod pošte i iza kina gdje će biti lunapark. Prvi dan Fašnika na pozornicu na glavnom samoborskom trgu popet će se Colonia, dok će se za zabavu preostale dane pobrinuti Psihomodo pop, Nina Badrić (koja pjeva 24. veljače), Opća opasnost te zadnjeg dana fašnika, 28. veljače, Prljavo kazalište.

Za djecu pripremaju i tradicionalni Srakotrk, a 19. veljače Samoborom će prodefilirati grobnički dondolaši, atraktivni zvončari. U Fašniku će ove godine sudjelovati osam mjesnih odbora, više od 2500 mališana iz dječjih vrtića, srednjoškolci, a u maskiranoj povorci predstavit će se i djelatnici gradske službe i institucija. No prije nego što dođu na samoborske ulice, najpoznatije maske Fašnika prošetat će se Arena centrom, i to sutra od 10 do 11 sati te u nedjelju od 17 do 18 sati. Najmlađima će se dijeliti samoborske krafne, a svoj će komad dobiti i odrasli u maskama.

Komentara 1

AO
ante.oreskovic75
21:35 10.02.2017.

Krešo blaupunkt imati će vremena do kraja uništit HSS,i dalje jačati svoj položaj u sve jačem poštenom društvu SDP a!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije