Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Traži azil

Princ Fašnik poveo Sraku na romantično putovanje u Zoološki vrt

fašnik
Foto: Ivana Pavlović
1/8
02.02.2016.
u 19:32

Iskoristio je svoja poznanstva, s obzirom da je novi direktor Zoološkog vrta Damir Skok - Samoborac

Suveren Slobodne Fašničke Republike Samobor odlučio je ove godine promijeniti taktiku.

Poučen iskustvom prijašnjih 190 godina, kada su ga optuživali pa palili za sve i svašta, počeo je tražiti sigurno mjesto gdje bi i prije suđenja, kažu organizatori, mogao zatražiti azil i pobjeći sa svojom dragom Srakom. Iskoristio je svoja poznanstva u zagrebačkom Zoološkom vrtu, s obzirom da je novi direktor Zoološkog vrta Damir Skok Samoborac. Tajna služba Fašničke republike odradila je svoj dio posla, pa su Princ i Sraka u ponedjeljak, 1. veljače u potpunoj tajnosti obišli zagrebački ZOO.

Pogledali su mogu li se neopaženo sakriti među majmunima, pa su u istu svrhu razgledali i nastambe za zebre i deve. Obišli su tropske predjele, gdje se Sraki najviše svidio krokodil, pa je domaćine zamolila da je se sjete ukoliko budu imali kojeg viška, jer joj se potrgala torbica. Hranili su i morske lavove Zagija, Edith i Pepi,a medvjede i lavove su ipak pustili na miru jer su drijemali a baš je bilo vrijeme ručka... Pronašli su i fašničke krave, koje se pretvaraju da su američki bizoni, a otkrili su i novu vrstu ježa.

Princ i Sraka lobirat će da Samoborski fašnik nakon 190 godina konačno promijeni surovu i divlju tradiciju spaljivanja Fašnika, jer to sada priječe europske direktive i propisi. Osim toga, Fašnička republika kani uskoro aplicirati i za članstvo u EU.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije