Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
neprospavana noć

Poplavila okolica Samobora - pogledajte kako su se borili protiv toga...

samobor
Foto: Facebook - Grad Samobor - gradska uprava
1/7
23.05.2015.
u 11:21

Najkritičnije je na području Grdanjaca, gdje je počelo izlijevanjem vode kod Vilinskih jama, a pretpostavlja se da su poplave i većih razmjera nego prošle godine

Neprospavana noć iza je samoborskih vatrogasaca i stanovništva okolice Samobora.

Zbog velike količine kiše koja pada od jučer ujutro, poplavila su okolna mjesta, a za promet su zatvorene određene ceste. Izvanredno se sastao i Stožer zaštite i spašavanja, angažirano je stotinjak djelatnika Javne vatrogasne postrojbe Grada Samobora i Vatrogasne zajednice Grada Samobora te Hrvatskih voda. Cijelu noć na terenu je bilo i preko 70 djelatnika Komunalca i Odvodnje.

Najkritičnije je na području Grdanjaca, gdje je počelo izlijevanjem vode kod Vilinskih jama, a pretpostavlja se da su poplave i većih razmjera nego prošle godine. Srećom, opasnosti za stanovništvo nema. Zbog urušavanja mosta obustavio se promet prema Žumberku, Noršić Selu i Sokolović Bregu. Kritično je i u Rudama, gdje se ne može pristupiti od Rudarske Drage do Ruda. Kod kućnog broja 76 ponovno se velika količina vode izlila na prometnicu i onemogućeno je prometovanje.

Zbog urušavanja mosta promet je obustavljen i na dionici od Gornjeg Kraja prema Smerovišću, u ulici Gračec. Radi se na saniranju štete, nakon čega bi se ulica ponovno mogla otvoriti za promet. Prometa nema ni kroz ulice Lešće i I. Herovića, gdje je došlo do urušavanja dijela ceste te su nastali problemi s vodovodom, plinovodom i kanalizacijom. Zbog izlijevanja vode problematično je i u Ulici Horvatinčićev putu u Rakovom Potoku.

Noćas su vatrogasci sanirali začepljenje odvoda, zbog kojeg je došlo do stvaranja vodne retencije kod Kristala, radi izlijevanja Lipovačke Gradne došlo je do plavljenja prometnice u Gornjem Kraju, došlo je do podrivanja dijela ceste prema Smerovišću, velikog vodostaja u Breganskom Selu, izlijevanja vode na prometnicu u Otruševcu.

Sve su snage Stožera u pripravnosti i na terenu, a mole se građani da za sve informacije zovu Krunoslava Zniku na broj telefona 091 3366 507.

Samoborski gradonačelnik Krešo Beljak na svojem je Facebook profilu napisao: Sva šteta od poplava biti će popisana i grad će ponovno učiniti sve da se ista nadoknadi u što većem postotku. Nadamo se pomoći i županije i države, jer nažalost kiša će još padati i štete će biti još veće.

>>Nevrijeme hara Hrvatskom: Vatrogasci imali desetke intervencija, kišit će još danima

Ključne riječi

Komentara 3

DU
Deleted user
07:49 25.05.2015.

Balija, kaj ti misliš da si u Bosni ... Ovo kak veliš da je Poplavila okolica Samobora na hrvatskom znači da je postala plava, plave boje! Poplavljena je okolica Samobora. Vrati se rađe odakle si se dotepla kad nećeš učiti hrvatski nego nas posrbljuješ ...

SI
silviaanabrantusa
13:25 23.05.2015.

A gdje je gradonačelnik???? Trpa gradsku lovu u džep pa ne stigne pred novinare??? Ni prošle nit ove godine...

DU
Deleted user
06:12 25.05.2015.

pitajte radica i samoborku jer prije kamenoloma nikada nije bilo poplava premda je cesta bila skoro u istoj visini sa potokom a sada katastrofa zar nitko nema m....da povede istragu .U nacionalnom parku prirodea gdje je sve zasticeno na samoj granici se minira da se sva okolna sela tresu a politicari tj.komunjare i ecegovci mudro sute e pa gospodo mislim da je doslo vrijeme.Jadan je taj Narod koji iz godine u godinu gubi krov nad glavom

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije