Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U Vrbovcu afera oko Nerezina

Odmaralište sa 100 ležajeva vodi žena dogradonačelnika

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
28.07.2015.
u 12:48

Gradski SDP uputio je gradonačelniku otvoreno pismo s upitom tko zarađuje na odmaralištu, pitajući se i jesu li poštivani zakoni

Tko upravlja Nerezinama, kamo odlazi dobit te vode li je pravi ljudi, ovih je dana goruća tema u Vrbovcu. Naime, radi se o odmaralištu u vlasništvu grada na Malom Lošinju, kojim odnedavno upravlja privatna tvrtka na čijem je čelu Štefica Grošanić - supruga dogradonačelnika Stjepana.

Upravlja privatna tvrtka

Mnoge Vrbovčane zanima jesu li pritom poštovani zakoni pa je gradska organizacija SDP-a uputila otvoreno pismo gradonačelniku "Tko zarađuje na Nerezinama".

– Zanima nas ima li istine u pričama da na gradskom odmaralištu zarađuju dogradonačelnik i njegova supruga – objasnio je Denis Kralj koji se nalazi na čelu vrbovačkog SDP-a. O problemu su se brzo očitovali i gradonačelnik Vladimir Bregović te njegov zamjenik Stjepan Grošanić.

– Budući da se ne radi o odmaralištu komercijalog karaktera, na Nerezinama nažalost ne zarađuje nitko. Tek je u planu komercijalizacija cijelog kompleksa i to javno-privatnim partnerstvom – objasnio je gradonačelnik Bregović te napomenuo kako odmaralištem upravlja privatna tvrtka jer tako nalaže zakon. Objektom je godinama upravljala udruga Uzor koju su činile vrbovečke osnovne škole, dječji vrtić, Pučko otvoreno učilište i udruga umirovljenika. No, promjenom zakona udruga više nije smjela upravljati takvim kompleksom, zbog čega je osnovano trgovačko društvo Novi Uzor.

– Tvrtka po zakonu na čelu mora imati direktora pa smo za tu poziciju odabrali moju suprugu i u tome nema ništa sporno – objasnio je Stjepan Grošanić koji, iako ne prima plaću, ima pravo kontrolirati odluke te ima pravo potpisa na dokumentima. Njegova supruga, pak, prima mjesečnu plaću u iznosu od 6500 kuna, no tvrde da će joj se nakon sezone plaćati samo doprinosi.

– Gradonačelnik kaže da nitko ne ostvaruje dobit u Nerezinama, no ako netko prima plaću svaki mjesec, onda je to materijalana dobit – kaže SDP-ov Kralj te ističe da su građani ogorčeni jer nije proveden natječaj i smatraju da je odabrana nekompetenta osoba.

Dolaze i djeca iz Ukrajine

No, Štefica Grošanić, po struci poljoprivredna tehničarka, zasad je ipak na čelu odmarališta koje broji više od 100 ležajeva.

Tamo se organiziraju škole plivanja za 600-tinjak osnovnoškolaca i vrtićanaca, a za desetodnevni je program potrebno izdvojiti 1900 kuna po djetetu. Uz poduku, dobivaju i smještaj i četiri obroka dnevno. I umirovljenici iz Vrbovca, ali i drugi gosti (u kolovozu i djeca iz Ukrajine) posjećuju odmaralište u koje je grad ove godine uložio 200.000 kuna pa su prvi put zadovoljeni svi tehnički uvjeti. Ipak, SDP se pita i zašto grad ulaže u odmaralište kojim upravlja privatna tvrtka.

Komentara 11

IB
ivan.biljan68
18:02 28.07.2015.

Tvrtka "Novi uzor" na čelu sa ženom,koja se do jučer bavila uzgojem krompira će po novom uzoru staviti pozamašni novac u nečiju "šternu" Kad to radi žena dogradonačelnika,što onda "radi"žena gradonačelnika?pitamo se...uzalud.

Avatar glas-naroda
glas-naroda
11:44 29.07.2015.

Nije HDZ bez osnova osuđen za pljačku hrvatske. Dokazuje se na svim pozicijama vlasti kako znaju, žele i organiziraju narodnu imovinu u svoju korist.

IB
ivan.biljan68
18:05 28.07.2015.

Baš vama,kontinentalcima se pristaje,vođenje turizma,a pojedinci neznaju ni,dali je more slano.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije