Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svi su jedinstveni

Naša bu fontana lepša od Bandićevih

fontana Pušća
Foto: Općina Pušća
1/6
12.02.2016.
u 19:42

Za razliku od Zagreba, gdje se javnost spori oko fontana, u općini Pušća svi su za 20-metarski vodoskok koji se gradi na novom trgu

Nije gradonačelnik Milan Bandić jedini koji gradi fontane pa će već ove godine u spektakularnoj igri vode i svjetla osim Zagrepčana danonoćno uživati i stanovnici male općine Pušća u okolici Zaprešića. No, za razliku od podijeljenih Zagrepčana i gradskih političara koji se spore o tome jesu li fontane potrebne, u Pušći oko projekta uređenja središnjeg trga s fontanom vrijednog pet milijuna kuna vlada jedinstvo.

Kao amfiteatar

– Naša fontana bit će ljepša od Bandićeve i siguran sam da će Zagrepčani dolaziti ovamo da se slikaju i uživaju – kazao je Urmo Rašić, mještanin Pušće, a slično misle i drugi.

– Svake godine ulaže se novac u neki dobar projekt pa nemam ništa protiv da se gradi fontana i da se uredi centar naselja – kazao je Ivan Virovčec.

Općinu već peti mandat vodi načelnica Anđela Cirkveni (HSS) koja je kazala da u Vijeću sve odluke donose jednoglasno bez obzira na stranačku pripadnost.

Tako je bilo i s projektom uređenja trga na kojem je arhitekt predložio i zanimljivu fontanu.

Prema projektu, pješačka površina odvojit će se od prometne ceste brajdom po kojoj će rasti bršljan, tekoma i vinova loza, a na samom južnom kraju trga, uz stubište koje vodi prema ambulanti, nalazit će se fontana duga 20 i široka dva metra. Osim vodenih mlaznica, u podu fontane ugradit će se LED rasvjeta koja će omogućiti osvjetljenje u različitim bojama

– Prepoznali smo turizam kao jedan od pokretača gospodarskih aktivnosti ovog područja pa smo definirali projekt uređenja središnjeg trga kao javnog višenamjenskog prostora za održavanje brojnih turističkih događanja kao što su Božićni sajam, izložba rakija i Pušćanska salamijada kad se na trg postavljaju štandovi izlagača. Tijekom pak održavanja Etno Pušće i sličnih kulturnih događanja niža razina trga koristiti se kao pozornica, a široko stubište kao amfiteatar – objasnila je načelnica.

U Pušći dosad nisu imali središnji trg pa je za to određen prostor između Kumrovečke ceste na sjeveru i osnovne škole na jugu, te između zgrada Mjesnog doma i ambulante na zapadu. Radovi su započeli, a završetak uređenja očekuje se u rujnu.

Za adrenalinske aktivnosti

Prema projektu, pješačka površina odvojit će se od prometne ceste brajdom po kojoj će rasti bršljan, tekoma i vinova loza, a na samom južnom kraju trga, uz stubište koje vodi prema ambulanti, nalazit će se fontana duga 20 i široka dva metra. Osim vodenih mlaznica, u podu fontane ugradit će se LED rasvjeta koja će omogućiti osvjetljenje u različitim bojama.

Uz društvena, kulturna i turistička događanja koja će biti u centru, stubište i trg koristit će se i kao poligon za različite “adrenalinske” aktivnosti: BMX, skateboard i slično, čime se želi privući mlade i sportaše. Na trgu žele jednom tjedno organizirati i seljačku tržnicu na kojoj bi svoje proizvode prodavali samo registrirani OPG-ovi iz Pušće pa načelnica Anđela Cirkveni vjeruje da će u Pušću dolaziti i kupci iz Zagreba i ostalih dijelova županije.•

Komentara 21

RJ
robert.javoric
08:08 13.02.2016.

Gosp.Stjepan Bubalo ! Niste upoznati sa stvarnoscu ovoga projekta tako da izjava nije potpuno istinita! Kao vijecnik imam istinska saznanja i zapisnik koji potvrduje kako se je glasalo o odluci izgradni sredisnjega trga!Uvijek sam za i podrzavam investicije koji su su od koristi za opcinu u ovome slucaju sam protiv te izgradnje jer smatram da je ulaganje u mrtvi kapital i ako jos uzmemo u obzir da se trg gradi sa zaduzivanjem i opterecenjem svakog kucanstva....vjerujem da ce nakon sto pojedinci ustrojstva opcine procitaju ovaj komentar vjerojatno sprovoditi usmeni atak!Ali ponavljam ne bojim se nikoga i stojim iza svojih izjava,jer sam to duzan prema svojim clanovima,simpatizerima i mjestanima kojima sam obecao da cu se boriti transparentno za opce dobro. Ako zelite moju izjavu cuti slob.me kontaktirat.L.p. R.J

RJ
robert.javoric
15:51 13.02.2016.

Gosp.Anonimni-.....Vjerujem da imate ime i prezime !Vidim ljepo ste iskopali izborni rezultat prošlih lokalnih izbora !Bravo za vas! Svi mi dobro znamo da glasačka mašinerija u vrijeme izbora dobi svašta , porciju graha, itd...a baš takvi ne vide dalje od vlastitog praga. Ponosan sam na sve te ljude koji su glasali baš za našu listu i prepoznali da postoji netko tko ima muda i hrabrosti govoriti javno ono kaj misli. O da nama turizam cvate jako.....da znate samo kako smo po time prepoznatljivi! Prijedlozima koji mogu donijeti zaradu i tako osigurati samostalnost da ne ovisimo o državnome proračunu za kojeg bi se i isplatilo evt.zadužiti i samim time potaknuli Turistički razvoj.....u našoj opčini . Za Salamijade i razne izložbe se ima! A kada treba sitni iznos izdvojiti za nešto dobro barem ići pogledati onda se nema i većina vijećnika imaju tog datuma dogovorene zdrastvene preglede .Pa čak kada sam dao prijedlog da se odričem vijećničke naknade da ću sam podmiriti trošak.....putovanja i ulaznice mogao sam zainteresirane osobe na jednoj ruci nabrojati.Pa pogledajte samo status nezaposlenih osoba u našoj općini a nije vam problem to iskopati mislim da ste vješti u tome! Podržavam svakog oblika investicije koje će biti profitabilne za općinu i za koje takve i glasam! Da vam samo napomenem općina Pušća nije samo Centar! A po vašem opisu vjerujem kako vam osobe poput mene koje žele dobro ili najbolje nisu dobro došle u ovakvoj sredini.Ali ima dobrih ljudi koji svaki dan se uključuju u našu stranku i rad na terenu i prepoznaju da smo na pravome putu sa takvim stavom i idejama. I sigurno ne odustajemo od naših vizija za bolje sutra.L.p. R.J.

AV
Avb
19:46 13.02.2016.

Gospodine općinski vijećniče Zagorske stranke, nismo mi anonimni i nismo iskopali izborni rezultat nego smo iznijeli činjenice. Bravo za nas ali loše za Vas i Vašu stranku! Demokracija omogućuje svima da govore što žele pa mogu prodavati i muda pod bubrege! Mi smo oni koji se u demokratskom društvu zovu većina i koji su svojim glasovima na izborima podržali one koji imaju viziju, planove i iza sebe puno ostvarenih rezultata a ne ispraznih predizbornih obećanja. Zato oni kojima smo dali svoje glasove upravljaju općinom i našim novcima. Danas mi s našeg praga više ne gledamo u zaostali zaprešićki prirepak nego ponosno gledamo našu općinu s asfaltiranim cestama, plinom, javnom rasvjetom, modernom školom, organiziranim prijevozom školske djece, sufinanciranoj prehrani za svu djecu, sufinanciranom prijevozu učenika i studenata, učeničkim i studentskim stipendijama, energetski neovisnom zgradom u kojoj su novi vrtić i jaslice, uređenim grobljima, crkvama, organiziranim vatrogastvom, sufinanciranim sportskim klubovima i kulturnim udrugama, dostupnim internetom u svakoj kući, porastom broja stanovnika! Ponosni smo na sva događanja u našoj općini i sretni kada se Pušća i pušćani spominju zbog Salamijade, Pušćanskog Božićnog sajma, živih jaslica u župnom dvoru crkve Sv. Jurja, KUD-a Pušća i Etno-Pušće, naših vinara i OPG-ova koji će na novom Trgu moći prodavati svoje proizvode u budućoj turističkoj ponudi. Vjerojatno ćemo se sretati na događanjima koja slijede budućih godina ovog 21. stoljeća na novom pušćanskom Trgu gdje će biti dostupan besplatni Internet, info punkt i još puno novih događanja za sve pušćane i naše goste, ili kod fontane ili, ako ste vjernik, na nekoj od Križnih postaja „Staze života“ koje se trenutno uređuju ispod kapele MB Čiseljeske. To su bile ponuđene vizije i Programi na prošlim izborima koje smo podržali. Vi, ispred Zagorske stranke i Vaših 85 glasača javno ste se izjasnili da ste protiv, a mi, većina, veselimo se da će Vaši unuci i praunuci uživati u modernoj općini Pušća.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije