Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivanić-Grad

Na prvom kvizu u Ivaniću najbolja 'Pravda za Mamića'

kviz Ivanić
08.07.2015.
u 10:00

'Igramo iz zabave. Rado bismo za suparnike imali i kvizomane Kotigu i Miočića' – kazali su mladi

Promovirati znanje i obogatiti ponudu zabavnog sadržaja za mlade Ivanić-Grada i okolice cilj je Savjeta mladih toga grada, koji su uspjeli realizirati, na zadovoljstvo korisnika, organiziravši u suradnji s udrugama "Praščić" i "Josip Lang" prvi Veliki kviz za mlade.

– Organizacije ovakvoga natjecanja sjetili smo se sasvim slučajno moji prijatelji i ja te ostale udruge. Ideja je bila održati sličan kviz kakav se redovito održava u kafiću Zmajevo gnijezdo – govori nam Mia Novosel, predsjednica Savjeta mladih Ivanić-Grad.

U rujnu novo izdanje

Kviz je okupio 19 ekipa koje su ukupno imale 67 članova. Uvjet je za sudjelovanje u kvizu bio skupiti ekipu od dva do četiri člana te uplatiti po 10 kuna participacije za svakoga člana. Sav uloženi novac išao je u nagradni fond koji uzima pobjednička ekipa. Sam je kviz bio podijeljen u sedam kategorija, šest glavnih – povijest i zemljopis, umjetnost, sport, znanost, opća kultura, glazba uz bonus kategoriju – lokalpatriotizam.

– Uz ono što se i inače vrtjelo u kafiću dodali smo i poznavanje svoga kraja pa smo sastavljali takva pitanja. U rujnu, prije početka srednje škole, organizirat ćemo još jedan ovakav kviz. Šteta što je dosta ljudi na ljetovanju, jer bi bilo više natjecatelja, a vjerojatno i više iz Zagreba i okolice. Sada smo imali goste iz Svete Nedelje – kaže Mia Novosel.

Ekipa koja je pokazala najviše bila je "Pravda za Mamića" u sastavu Matija Deželić, Slaven Paić, Ivan Horvat i Marko Schmitlechner, koji su ostvarili 8,5 bodova više od ekipa "Daidže" te "Roze koze, jarac i praščić", koji su podijelili drugo i treće mjesto.

– Svoje smo ime izabrali bez prevelike veze s bilo čim konkretnim, osim što je aktualno – kaže Matija Deželić iz pobjedničke ekipe te dodaje kako se nisu posebno pripremali, osim što redovito igraju kviz u Zmajevu gnijezdu.

Bolje nego da lutamo

– Igramo iz zabave, inače je to u srijedu, a sada je bilo u petak. Bolje kviz nego da lutamo! Rado bismo za suparnike Mirka Miočića ili Deana Kotigu, iako smo svjesni da bismo ih teško pobijedili. Organizator je kviza srijedom naš Nikola Rezić koji je na jednom prvenstvu bio vrlo blizu Mirku Miočiću – kaže Matija Deželić.

Komentara 2

NR
Nečeš.razbojniče
12:00 08.07.2015.

Pobijednicima cestitke na pobijedi u na imenu.Da ima pravde za Mamica on nebi ni bio tu di je sada.

Avatar Pravedni tetrijeb
Pravedni tetrijeb
14:04 08.07.2015.

Mamić a ne zločinac

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije