Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Projekt „100 godina Price“

Likovne radionice učenika osnovnih škola Grada Samobora „100 godina Price“

Galerije Prica
Foto: PR FOTO
1/5
04.05.2016.
u 12:57

Zaklada Zlatko i Vesna Prica i Galerija Prica organizirali su i ove godine likovne radionice za učenike samoborskih osnovnih škola, članove likovnih družina, ovaj puta posvečene proslavi 100. obljetnice rođenja slikara i akademika Zlatka Price. Cijele ove školske godine radionice je vodila profesorica Nevenka Miklenić u organizaciji POU Samobor, a ovu posljednju u nizu, održanu u subotu, 23. travnja u prostorima Galerije Prica u Samoboru organizirala je Zaklada.

Voditelji slikarskih i grafičkih radionica bili su samoborski likovni pedagozi, profesorica Ružica Barbarić Librić iz OŠ Bogumila, prof. Slaven Jurić iz OŠ Samobor i profesorica Kornelija Turić Dorotić iz OŠ Milana Langa u suradnji s kustosicom Galerije Prica Nikolinom Šimunović.

Inspirirani stvaralaštvom velikog majstora kista, učenici su se nadahnuto izrazili u odabranim tehnikama, vođeni svojim mentorima i osobnom kreativnošću.

Radovi učenika svih ovogodišnjih radionica izložit će se u „maloj dvorani“ POU Samobor, 17. svibnja paralelno s otvorenjem izložbe grafika i crteža Zlatka Price u Galeriji Prica.  

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije