Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Samobor

I svjetski i europski prvak dolaze na 25. rođendan turnira

18.01.2014., Samobor - 23. po redu medjunarodni tradicionalni karate turnir GRAND PRIX CROATIA odrzava se u Samoboru, a na njemu sudjeluju i karatasi invalidi.  Photo: Nina Djurdjevic/PIXSELL
Foto: Nina Djurdjevic/PIXSELL
1/2
16.01.2016.
u 09:40

Ovaj vikend u Samoboru čak 1813 karataša i karatašica iz 23 zemlje na Grand Prixu Croatia u samoborskoj športskoj dvorani

Iz godine u godinu Grand Prix Croatia raste.

Tradicionalni samoborski međunarodni karataški turnir proslavit će svoj 25. rođendan, ovog siječnja rekordnim brojkama.

U samoborskoj školskoj sportskoj dvorani ove subote i nedjelje prodefilirat će 1813 karataša i karatašica iz 202 kluba, iz 23 zemlje.

Nagrada i najatraktivnijem

Ukupna brojka premašila je sva očekivanja organizatora koji su se lani na ovom viteškom turniru mogli pohvaliti sa 1690 natjecatelja i natjecateljica iz 23 zemlje.

– Kad se iscrpim u pripremi turnira, svake godine požalim što mi je ta ideja pala na pamet prije 25 godina – šali se predsjednik Organizacijskog odbora Darko Šimunec i dodaje:

– To sada više nije interes kluba organizatora, KK Samobora, već i samoborske sportske zajednice, ali i Hrvatskog karate saveza. S obzirom na dobar termin, kako nama tako je i mnogim drugima, ovaj turnir dragocjen je kao provjera za nadolazeća velika natjecanja mlađih uzrasta. Osim toga, imamo velik broj međunarodnih sudaca, a time i dobro suđenje. Za razliku od turnira u nekim drugim zemljama, na ovom se ne sudi za domaćine.

Unatoč recesiji, samoborski organizatori i ove će godine darivati najuspješnije pojedince glavnog turnira muškaraca. Nekad su najbolji dobivali skutere, no sada su nagrađeni gotovinom. Pobjednik otvorene kategorije kući će otići sa 2000 eura, dok će se pobijeđeni u finalu morati zadovoljiti sa 500 eura i sedmodnevnim ljetovanjem u apartmanima Funda na Šolti.

Trećeplasirani borac najatraktivnije kategorije dobit će 500 eura, koliko će pripasti i najatraktivnijem natjecatelju finalnog dijela turnira što je nagrada koja će biti prvi put dodijeljena.

Provjera za EP na Cipru

U Samoboru će se pojaviti i europski prvak Nizozemac Rene Small te aktualni svjetski prvak Iranac Sajad Ganjzadeh, a na turniru će sudjelovati i kompletna selekcija hrvatskih karataša koji konkuriraju za mjesto u nacionalnoj selekciji.

Osim toga, našim najboljim kadetima, juniorima i mlađim seniorima ovaj će turnir biti posljednja provjera pred Europsko prvenstvo koje se održava u ciparskoj Larnaci od 5. do 8. veljače.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije