Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Skup fotografa

Dvorac Erdödy postao studio za fotoamatere

27.09.2016.
u 12:25

Pozirali mladenci na motoru, vitezovi, vatrogasci...

Prvo pravilo fotografije jest da pravila nema, potrebna je samo kreativnost, maštovitost i ljubav prema slikanju. Tako glasi savjet koji početnicima daje fotografkinja Ines Ljubetić Fišer. Radionicu modne fotografije održala je i ovog vikenda, i to na petom FotOOku, Danu fotografije u Svetoj Nedelji. Manifestacija, koja je prve godine okupila samo 50-ak entuzijasta, ove je godine na fotografsko druženje u dvorcu Erdödy u Kerestincu privukla više od 300 posjetitelja iz cijele Hrvatske. Događanje je prvi put imalo i međunarodni karakter jer su došli i sudionici iz SAD-a, Indije i Turske.

Najmasovnije okupljanje

– Prije šest godina osnovali smo Fotoklub, a prije pet pokrenuli FotOOko. Jednostavno nam je nedostajalo takvo događanje na kojem možemo dijeliti svoje interese. Na početku nismo ništa očekivali, a sada smo jedno od najvećih takvih događanja u Hrvatskoj i dojmovi su odlični – rekao je Roman Avdagić, predsjednik fotokluba Klik iz Svete Nedelje, koji je organizirao manifestaciju. Ukupno broji 50 članova koji su bili domaćini eventa, a među njima je bio i 6-godišnji Andrej Šoštarić, najmlađi “klikovac”.

– U klub me učlanio djed fotograf. Naučio me raditi svojim fotoaparatom i jako volim slikati – rekao je mali zaljubljenik u fotografiju. Na manifestaciji su sudjelovali i početnici i amateri i profesionalci koji su fotografirali mnoštvo motiva u dvorcu Erdödy. Ispred objektiva su se tako našli vatrogasci koji su se spuštali niz kulu, mladenci na motoru, vitezovi u borbi, gimnastičari, akrobati, manekenke...

Radionica za najmlađe

Održano je ukupno šest tematskih radionica. Tako su sudionici od Mare Milin mogli naučiti nešto više o minimalističkoj fotografiji, a Predrag Gostimirović održao je radionicu o svadbenoj fotografiji. Damir Senčar govorio je o sportskoj fotografiji, a Radomir Sarađen o portretnoj. Radionicu modne fotografije “Foto Fashion Overdose“ održali su Ines Ljubetić Fišer i Robert Mataković. Održana je dječja radionica FotOOkeco za najmlađe fotografe.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije