Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zg županija

DHMZ želi 8,28 milijuna kuna za obranu od tuče

15.10.2014., Zagreb - Obilna tuca koja je padala nocas na istocnom dijelu Zagreba jos se nije otopila pa vozace na obilaznici podsjeca na snijeg.  Photo: Petar Glebov/PIXSELL
21.05.2015.
u 10:10

U Županiji kažu da su izravnim potporama za štetu nastalu od tuča od 2009. izdvojili deset milijuna kuna

Županijska skupština Zagrebačke županije inicirat će postupak izmjena Zakona o sustavu obrane od tuče, odlučeno je jučer na sjednici. Očekuju da će im se pridružiti još neke županije od 12 njih koje su obvezne plaćati Državnom hidrometeorološkom zavodu naknadu za obranu od tuče.

Traže da Vlada odredi precizan iznos koji županije moraju uplaćivati. Sada je to nejasno propisano člankom Zakona, da županije moraju uplaćivati "u visini do jedan posto od sredstava proračuna županija na branjenom području".

Samo su njih dvije uplaćivale jedan posto, a deset njih do jedan posto. Prema stavu DHMZ-a i Državnog odvjetništva, sve bi županije trebale uplatiti iznos od jedan posto.

Jučer je župan Stjepan Kožić povukao prijedlog o nagodbi s DHMZ-om, koji je pokrenuo tužbu protiv Županije zbog razlike uplaćenog i punog iznosa, što je s kamatama 8,28 milijuna kuna.

DHMZ traži zaostatke od 2009. s procjenom da je Županija godišnje trebala uplaćivati oko 1,7 milijuna kuna. U Županiji ističu da su kroz izravne potpore za štetu nastalu od tuča od 2009. godine izdvojili deset milijuna kuna.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije