Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Incident u Dugom Selu

Cezar se vratio kući s prostrijelnom ranom, a Grofa još tražimo

20.02.2017., Dugo Selo - Nepoznati pocinitelj u mirnoj obiteljskoj ulici pucao je iz lovacke puske u psa. Brzom intervencijom vetrinara pas Cezar je spasen. Slucaj je prijavljen policiji koja traga za pociniteljem. DKS_56151374 Photo: Zeljko Lukunic/PIXSE
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
1/4
21.02.2017.
u 14:19

Usred bijela dana nepoznata je osoba iz lovačke puške ranila psa. Zbog tog incidenta strah se uvukao u Dugoselce

Građane Dugog Sela zaprepastio je nepoznati počinitelj koji je prošlog ponedjeljka usred bijela dana propucao psa Cezara. Petogodišnji samojed tog se popodneva, kao i inače, igrao s labradorom Grofom u dvorištu Grofovih vlasnika, Ivana i Ajle Pašalić.

Kapljice krvi vodile iza kuće

– Oko 17 sati primijetili smo da Grofa i Cezara nema. Igrali su se na livadi ograđenoj velikim kliznim vratima koje je netko očito otvorio i pustio ih van – prisjeća se Ajla Pašalić. Grof je tada prvi put odlutao od kuće. Ajla i suprug odmah su krenuli u potragu za nestalim ljubimcima. Od Odranske ulice, u kojoj žive, i pješice i autom obišli su cijelo Dugo Selo. Tragali su satima, a kada su se nešto prije ponoći obeshrabreni vratili kući, uslijedio je novi šok.

– Ispred garaže vidjeli smo kapljice krvi koje su vodile iza kuće. Ispod kamiona pronašli smo Cezara, susjedova psa. Ležao je i nije se micao, a s njega je kapala krv – ispričala je šokirana Ajla Pašalić. O tome su odmah obavijestili susjede i veterinara koji je zbog brze reakcije uspio spasiti Cezara. Zabrinuti vlasnici i susjedi prvo su mislili da je Cezara udario auto.

Policija istražuje slučaj

– Veterinar je odmah rekao da je Cezar propucan, najvjerojatnije iz lovačke puške te da je imao sreću jer je metak prošao kroz tkivo leđa i izašao na stranu desne lopatice – rekla nam je Cezarova vlasnica Doris Zatezalo. Odmah sljedećeg jutra slučaj su prijavili dugoselskoj policiji. Osim za ubijanje ili mučenje životinja, podnijeli su prijavu i za dovođenje u opasnost života i imovine.

– Policija nije bila previše zainteresirana. Policajac koji je došao do nas rekao je da sumnja u to da je netko ciljano pucao na psa i da pretpostavlja da su ga upucali lovci. Rekli smo im da kapljice krvi vode do jednog dvorišta, ali oni čak nisu ni ispitali susjede. Inspektorica je prigovarala jer u prijavi koju smo podignuli nedostaje zarez i nije vidjela ništa sporno u tome što netko puca u naseljenu mjestu – ogorčeno je rekla Doris Zatezalo. Obitelj Pašalić svog osmomjesečnog Grofa još uvijek traži, premda se boji najcrnjeg scenarija.

– Zabrinuta sam i prestrašena jer, jučer je netko pucao na Cezara i on se izvukao. Ali tko mi jamči da to sutra neću biti ja, moje dijete ili nečiji pas? U ovu ulicu i grad uvukla se nesigurnost, ne samo za pse, nego i za ljude – iskrena je vlasnica nestalog Grofa. Svi koji vide Grofa, mole se da to jave njegovim vlasnicima na broj 095 5928 411. Grof ima malo dulju svijetliju dlaku, oko vrata nosi crnu kožnu ogrlicu, uši su mu prekopljene, a rep kitnjast. Teži oko 30 kilograma i čipiran je.

Komentara 6

Avatar Idler 3
Idler 3
22:24 21.02.2017.

Ponedjeljkom lovci baš i nejdeju v lov, a pogotof u naseljenom mjestu. Prije bu bilo kak su zalutali v nečije dvorišče i to je to.

F2
fico_20doasa
15:56 22.02.2017.

@verica2 ... pa ako smo čitali isti članak, lijepo piše da su se psi igrali u prostoru zatvorenom kliznim vratima, i da je netko (vjerojatno ista zločesta osoba koja im je željela nauditi) ta vrata otvorio... dakle, odgovorna je ista osoba koja i psu naudila... a što se tiče "zločestih" pasa, oni se naprosto ne rađaju... nažalost, može se desiti da postanu opasni, ali za to su UVIJEK krivi ljudi

VE
verica2
08:01 22.02.2017.

Za mene je na prvom mjestu pitanje "Tko je odgovoran što je pas izašao iz ograđenog prostora?" Što bi bilo da je nekoga napao, da je naišao na dijete, da je nekoga od straha udarila kap......?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije