Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vidimo se u Jadran Filmu od petka do nedjelje

Znanost i umjetnost kao light motiv ovogodišnjeg Znanstvenog Piknika

Znanstveni piknik
Foto: PR FOTO
1/6
22.09.2016.
u 08:30

Po prvi puta, Znanstveni piknik trajat će čak 3 dana, ovoga puta uz simboličnu cijenu ulaznice od 10 kuna (pojedinačna ulazica) i 25 kuna (obiteljska ulaznica)
Za grupne posjete škola postoji mogućnost uplate unaprijed, što grupnim posjetama omogućuje brzi pristup na poseban ulaz. Točne upute na ravnateljstva svih osnovnih i srednjih škola u Hrvatskoj stigle su iz Hrvatske akademske i istraživačke mreže CARNet.

Po ustaljenom običaju svake 2 godine Znanstveni piknik mijenja lokaciju. Nakon parka Boćarskog doma i Zagrebačkog velesajma – na red je došla zanimljiva lokacija, prostor Jadran Filma, s pregršt vanjskih i unutarnjih lokacija. Pokusi i predavanja radit će se na pozicijama na kojima su stajali i radili Orson Welles ili Meryl Streep.

Ove godine hvalevrijednom projektu se pridružuje i zemlju partnera, a to je Slovenija. Pa će tako Piknik ugostiti mnogobrojne slovenske popularizatore, ali i osobe iz poslovnog svijeta, s kojima će raditi na povezivanju znanosti i gospodarstva.
Svaki dan od 10 do 17 sati očekuje vas više od 150 izlagača i znanstveno-zabavnih interaktivnih punktova.

Želite li se okušati u kemijskom laboratoriju s eksperimentima, posjetite Plivin svijet čudesnih pokusa i otkrijte kako nastaje duga u boci te mnoge druge  zanimljivosti.

Više o programu potražite ovdje.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije