Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
google ventures

Znanost će nam omogućiti da živimo do 500 godina

Bill Maris
12.03.2015.
u 07:05

Nanoroboti će transformirati i poboljšati našu anatomiju i DNK

Google je sveprisutan u našim životima, a u budućnosti bi nam mogao pomoći da živimo vječno. Bill Maris, neuroznanstvenik i voditelj kompanije Google Ventures u velikom intervjuu za magazin Bloomberg Markets kazao je da mu je cilj čovječanstvo osloboditi ograničenja i omogućiti ljudima da žive i do 500 godina. Njegova je misija pronaći i financirati novu generaciju kompanija koje će biti sposobne napraviti velik iskorak i svijet promijeniti iz temelja.

"U znanostima koje se bave životom imamo oruđe da postignemo baš sve što se može zamisliti", kazao je Maris. Objašnjava kako uz pomoć nanorobota i drugih pametnih strojeva možemo u toj mjeri transformirati način na koji naše tijelo funkcionira, poboljšati našu anatomiju i DNK, da jednom zauvijek promijenimo način na koji živimo i umiremo.

Svake godine Maris dobiva oko 300 milijuna dolara kako bi pronalazio i financirao nove kompanije. Googleov cilj nije profit, nego doprinos razvoju znanosti i tehnologije. Jedan od prvih velikih koraka na tome putu jest iznalaženje stopostotno učinkovitog načina liječenja raka. Tako je Maris prošle godine počeo investiranjem u Flatiron Health, platformu za liječenja raka. Naglašava kako je sve još u začetku, ali da će za 20 godina liječenje raka kemoterapijom biti – kameno doba medicine.

>> Produljili bi život na stotine godina na već prenapučenom planetu Zemlji

>> Evo kako Raymond Kurzweil vidi našu budućnost

Komentara 2

DO
domicus2204
10:38 12.03.2015.

koliko bi nas tada bilo ?? ...500 milijardi ??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije