Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Život nakon smrti

Zamrznuti mozak dobit će novo, bioničko tijelo

mozak
Foto: Thinkstock
28.11.2015.
u 19:25

Tvrtka koja nudi ove usluge podatke o klijentu skupljat će sve do njegove smrti. Oni će biti ugrađeni u senzore umjetnoga tijela

Kompanija Humai objavila je da razvija tehnologiju koja bi omogućila da se umjetnom inteligencijom oživi osoba koja je umrla. No to neće biti tako doslovno, već će se mozak osobe koja je umrla zamrznuti posebnom tehnologijom i poslije presaditi u umjetno tijelo. Oni koji požele takvu vrstu produljenja života, morat će sklopiti ugovor s tvrtkom puno prije svoje smrti. U razdoblju između sklapanja ugovora i klijentove smrti kompanija će uz pomoć umjetne inteligencije prikupljati precizne podatke o životnim navikama, o načinu na koji osoba komunicira s drugima i o njenu ponašanju.

No prikupljat će se i podaci o tome kako tijelo funkcionira i iznutra i izvana. Svi ti podaci pohranjivat će se na posebni mikročip koji će se aktivirati u trenutku kada mozak bude odleđen i presađen u umjetno tijelo. Svi ti podaci biti će ubačeni u specijalni senzorski sustav koji će se nalaziti unutar umjetnog tijela. Josh Bocanegra, osnivač ove kompanije, kaže da će usađeni mozak kontrolirati sve funkcije toga umjetnog tijela. Također naglašava kako će se koristit nanotehnologijom i kloniranjem kako bi obnavljali i "popravljali" moždane stanice.

Bocanegra najavljuje da će ova nova tehnologija vraćanja u život biti potpuno dostupna za tridesetak godina, a u međuvremenu klijetima će nuditi zamrzavanje mozga i pohranjivanje podataka u mikročip, u iščekivanju novoga, bioničkoga tijela koje će omogućiti novi život. 

>> Roboti će do 2035. ljudima uzeti čak 35 posto poslova

Komentara 3

PS
ps25
19:45 28.11.2015.

Davolja posla! Covjece prah si bio i prah ces postati. Nema druge na ovom svijetu, ali zato se treba pripremiti za drugi svijet sa jedinim Spasiteljom, nad kojim se pogiba svako koljeno, Isusom Kristom!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije