Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIZNATI FUTUROLOG:

'Za 30 godina učit ćemo strane jezike gutajući pilule'

Nicholas Negroponte
Foto: Screenshot Youtube
1/2
09.07.2014.
u 14:42

Hoćemo li u budućnosti (gotovo) doslovno gutati knjige?

Strani jezici ubrajaju se u najkorisnija znanja koja čovjek može imati, ali njihovo učenje iziskuje vrijeme, novac i još mnogo toga. Nicholas Negroponte, futurolog s MIT-a poznat po projektu Jedan laptop po djetetu, sada tvrdi da ćemo za samo 30 godina moći naučiti jezike i druge informacije gutajući pilule, prenosi Daily Mail.

- Predviđam da ćemo moći probavljati informacije. Progutat ćete pilulu i znati engleski. Progutat ćete pilulu i naučiti Shakespearea - rekao je Negroponte govoreći na konferenciji TED u Vancouveru.

Negroponte to zamišlja otprilike ovako: gutanjem pilula unosite informacije u svoj krvni sustav, a one potom ulaze u vaš mozak. Različiti djelići informacija bit će raspoređeni u odgovarajuće dijelove mozga.

Negroponte je naglasio kako nije jedini znanstvenik koji vjeruje u "gutanje" informacija. Pokaže li se pak da je u pravu, neće to biti prvi put da mu se ispunila prognoza. Sedamdesetih je na kamion ugradio kamere kako bi stvorio kartu, što je mnogo kasnije usavršio Google i stvorio Street View. Na svom prvom govoru na TED-u 1984. godine predvidio je da ćemo umjesto miševa za kontroliranje računala koristiti prste, čime je pak nagovijestio moderne dodirne zaslone, a 1995. godine rekao je da ćemo kupovati knjige i novine preko interneta i čitati ih na ekranima.

 

>> Planira živjeti vječno: Evo kako će si produžiti život!

>> Direktor Googlea: Do 2045. godine postat ćemo digitalno besmrtni

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije