Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rijedak prizor

Uspjeli snimiti zastrašujućeg crnog morskog vraga

Crni morski vrag
Foto: Youtube
1/2
24.11.2014.
u 12:29

Kako bi snimili ovu rijetku životinju, znanstvenici su koristili vozilo na daljinsko upravljanje

Istraživači iz Kalifornije uspjeli su snimiti crnog morskog vraga – misterioznu i rijetku ženku ribe koja živi u dubokim dijelovima oceana. Ribu su promatrali znanstvenik Bruce Robison i njegov tim s Bay Aquarium Research instituta u Montereyu.

Kako bi snimili ovu rijetku životinju, znanstvenici su koristili vozilo na daljinsko upravljanje koje su spustili nekoliko stotina metara pod površinu, piše The Verge. Robison je izjavio kako je crni morski vrag do sada snimljen manje od šest puta, no vjeruje kako je ovo prvi puta da je snimljen živ na toj dubini.

Ženka ove vrste ribe karakteristična je po duguljastom dijelu sa svijetlećim vrhom na glavi kojim mami plijen. Uz to, ove ribe imaju i veliku čeljust koja ima omogućuje da rastrgaju veći plijen, iako su one same dugačke samo devet centimetara.

>> Ribari šokirani: Golema riba zgrabila morskog psa s udice

>> Riba ribi grize rep: Ulovili morskog psa koji je progutao morskog psa

Ključne riječi

Komentara 3

DE
dežurnikritičar
08:24 25.11.2014.

malo liči na šešelja

Avatar nula
nula
13:13 24.11.2014.

Hollywood

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije