Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 63
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nisu preživjeli

Uginuli svi gušteri u ruskom seksualnom eksperimentu u svemiru

gušter
Foto: ilustracija
01.09.2014.
u 18:33

Satelit s biokapsulom lansiran je 19. srpnja s ciljem proučavanja utjecaja svemirskih uvjeta na razmnožavanje

Uginuli su svi gušteri koji su sudjelovali u svemirskom seksualnom eksperimentu na ruskom satelitu Foton-M4, izvijestila je Ruska akademija znanosti nakon što se letjelica vratila na Zemlju, prenosi RT.

- Nažalost, svih pet guštera je uginulo. Ne možemo reći u kojoj se fazi leta Fotona to dogodilo - rekao je izvor iz akademija danas za agenciju RIA Novosti. Iz Instituta za medicinsku biologiju rekli su za agenciju Itar-Tass da su reptili uginuli prije najmanje tjedan dana jer su im tijela već bila mumificirana.

Satelit s biokapsulom lansiran je 19. srpnja s ciljem proučavanja utjecaja svemirskih uvjeta na razmnožavanje guštera te strukturu i zdravlje njihovih jaja, a sletio je danas u regiji Orenburg. Osim guštera, jednog mužjaka i četiri ženke, u svemir su otputovale i voćne mušice, gljive i mikrobi. Mušice su se puno bolje provele od guštera - ne samo da su preživjele već su se i razmnožile.

>> Ima li zaista života na Marsu: Gušter na fotografijama NASA-e?

Komentara 1

LO
lojtra1
17:39 02.09.2014.

Voćne mušice su vjerni pratilac Rusa još iz davnih predsovjetskih vremena jer se bez njih ne bi prenosili uzročnici alkoholnog vrenja u prirodi. Srećom da se danas i svemir pokazuje pogodnim za širenje normalnog "života" za Ruse.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije