Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JOŠ SE TRZALA

Studentu izvukli trakavicu iz mozga, imao samo 30 minuta života

glavobolja
Foto: Dominic Lipinski/Press Association/PIXSELL
05.11.2015.
u 09:42

"Probušili smo lubanju iznad obrve, unijeli kameru u središte mozga i izvukli cistu i trakavicu"

Jednom studentu uklonjena je trakavica iz mozga zbog koje je gotovo umro, piše Napa Valley Register

Luisa Ortiza (26) iz Nape u Kaliforniji mučile su glavobolje, no mislio je da je riječ o sunčanici ili migrenama. Nakon mjesec dana više nije mogao izdržati, a kada je u rujnu počeo povraćati, majka ga je odvela u bolnicu, gdje mu se stanje pogoršalo te je izgubio svijest.

Tamo su liječnici otkrili da su uzrok njegovih problema – ličinke trakavice u mozgu.

– Bio sam šokiran. Jednostavno nisam mogao vjerovati da bi mi se takvo što moglo dogoditi. Nisam znao da mi je parazit u glavi pokušao uništiti život – rekao je Ortiz.

Liječnici su rekli da bi mladić umro da njegova majka nije brzo reagirala. Neurokirurg dr. Soren Singel rekao je kako su se ličinke pretvorile u cistu koja je spriječila tijek vode u moždane komore poput "čepa u boci". Bez brze reakcije, dodao je, Ortiz je imao još samo 30 minuta života.

– Probušili smo lubanju iznad obrve, unijeli kameru u središte mozga i izvukli cistu i trakavicu – rekao je Singel, dodajući da se trakavica još uvijek trzala kada su je izvukli.

Singel je rekao kako je Ortiz vjerojatno pojeo salatu ili neku drugu hranu zaraženu jajašcima trakavice koja su iz njegovih crijeva došla do mozga. Dodao je kako moždane trakavice najčešće ne ubiju pacijenta, već jednostavno umru u mozgu.

>> Dobio rak od trakavice koja je živjela u njemu

Komentara 1

PO
poluprovokator
13:55 24.11.2015.

Loše oprana salata je jedan od realnih rizika za velike zdravstvene probleme ako se zna čime se sve zaljevaju i gnoje salate jer nema skoro nikakve kontrole do štanda na placu tj. tko ju je, gdje i na koji način proizveo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije