Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zabila se u platformu

Raketa Falcon 9 na ISS odnijela aparat za kavu, no opet nije uspješno sletjela na Zemlju

falcon 9
Foto: Screenshot
1/3
15.04.2015.
u 08:12

Tijekom sletanja na platformu u Atlanskom oceanu, raketa se zabila velikom brzinom zbog čega se ne može upotrijebiti za još jedan let u svemir

Raketa Falcon 9 s Dragon kapsulom uspješno je lansirana na Međunarodnu svemirsku postaju (ISS) sa zalihama hrane i ostalim potrepštinama astronauta, među kojima je i 'ISSpresso', aparat za kavu koji je razvila talijanska inženjerka Samantha Cristoforetti.

Vlasnik tvrtke SpaceX Elon Musk, koja je lansirala raketu, ponovno ju je pokušao vratiti na zemlju, no niti ovaj put nije uspio.

Tijekom sletanja na platformu u Atlanskom oceanu, raketa se zabila velikom brzinom zbog čega se ne može upotrijebiti za još jedan let u svemir.

Podsjetimo, SpaceX radi na tome da uspješno vrate raketu iz svemira kako bi je mogli ponovno koristiti, no to im zasad nije uspjelo.

>> Odgođeno lansiranje rakete Falcon 9 na platformu u Atlantskom oceanu

Ključne riječi

Komentara 2

MY
mycropht
20:30 16.04.2015.

Na Internetu je dostupna (npr. Wired) vrlo kvalitetna snimka pokušaja slijetanja koju stvarno vrijedi vidjeti.

LI
liskovaca
08:36 15.04.2015.

a ismijavaju Ruse.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije