Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
posjet

Predsjednik bečkog ekonomskog foruma Erhard Busek u HAZU

HAZU
Foto: HAZU
1/3
13.04.2015.
u 15:40

Predsjednik Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti akademik Zvonko Kusić primio je predsjednika Bečkog ekonomskog foruma (VEF) i Senata gospodarstva Austrije dr. sc. Erharda Buseka

Predsjednik Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti akademik Zvonko Kusić primio je u ponedjeljak 13. travnja u palači HAZU predsjednika Bečkog ekonomskog foruma (VEF) i Senata gospodarstva Austrije dr. sc. Erharda Buseka, člana Upravnog odbora Senata gospodarstva Austrije Hansa Harrera i članove inicijativnog odbora za osnutak Senata gospodarstva Hrvatske pod okriljem VEF-a. Na sastanku se razgovaralo o mogućnosti da pokrovitelj Senata bude Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti.

Senat bi okupljao vodeće hrvatske gospodarstvenike i druge stručnjake, uključujući i akademike, a cilj bi mu bio unapređenje hrvatskog gospodarstva i izvoza te Slične institucije pod pokroviteljstvom VEF-a već postoje u više zemalja, među njima i u Austriji, Njemačkoj, Švicarskoj, Lihtenštajnu i Srbiji.

Dr. sc. Erhard Busek istaknuti je austrijski političar. Od 1991. do 1995. bio je austrijski vicekancelar, a od 1989. do 1994. i ministar znanosti te od 1994. do 1995. ministar obrazovanja. Bio je i zamjenik gradonačelnika Beča, predstavnik Austrije u povjerenstvu za proširenje Europske unije te od 2002. do 2008. koordinator Pakta o stabilnosti jugoistočne Europe.

Uz akademika Kusića na sastanku su bili i potpredsjednik HAZU akademik Jakša Barbić, glavni tajnik akademik Pavao Rudan, akademik Slobodan Vukičević i tajnica HAZU Marina Štancl, a nazočna je bila i glavna tajnica Ministarstva vanjskih i europskih poslova dr. sc. Vesna Cvjetković.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije