Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kakav peh

Dragon uspješno poslan na ISS, no raketa Falcon 9 nije uspjela sletjeti

Falcon 9,raketa,lansiranje
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
10.01.2015.
u 13:54

Falcon 9 nije se uspio vertikalno spustiti na posebno konstruiranu platformu koja pluta u Atlantskom oceanu. Srećom, raketa nije oštećena

Privatna američka kompanija SPACE X lansirala je danas ujutro raketu "Falcon 9" sa teretnim svemirskim brodom "Dragon"  koja je upućena prema Međunarodnoj svemirskoj postaji (ISS) sa šestero astronauta.

Nažalost, kako javlja BBC, današnji drugi pokušaj petog po redu operativnog leta samo je djelomično uspio. Dok je ''Dragon'' poslan prema ISS-u gdje će stići u ponedjeljak, "Falcon 9" nije se uspio spustiti na posebno konstruiranu plutajuću platformu u Atlantskom oceanu. Sreća u nesreći je da je raketa neoštećena i da su svi vitalni dijelovi u redu.

Svemirski teretni brod Dragon ovoga je puta nakrcan s 2500 kilograma hrane, namirnica i potrebnih zaliha, a cijela misija ugovorena je s NASA-om i vrijedi 1.6 milijardi dolara.

Ovaj let predstavljao je izazov jer su se u kompaniji nadali da će se "Falcon 9" konačno uspjeti vertikalno spustiti na posebno konstruiranu platformu koja pluta u Atlantskom oceanu i tako ostvariti pionirski podvig u razvoju raketne tehnologije.

>>Propao milijunski projekt američke vojske: Nestala letjelica Falcon

Komentara 2

Avatar walterkomunistihrvatske
walterkomunistihrvatske
10:44 10.01.2015.

. ..10.01. ..NOĆ. ..

IK
ikonoklast
13:38 10.01.2015.

to su talibani izmislili u 20 st. nakon krista

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije