Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREKRASNA POJAVA

Evo kako je pomrčina Sunca izgledala diljem svijeta

pomrčina sunca
Foto: Reuters/PIXSELL
1/22
20.03.2015.
u 12:13

Na Farskim Otocima i Svalbardu u Norveškoj bit će totalna pomrčina

Pomrčina Sunca danas se mogla vidjeti u različitim dijelovima svijeta.

Na Farskim Otocima i Svalbardu u Norveškoj bila je to totalna pomrčina, a djelomična u Europi, na sjeveru i istoku Azije te na sjeveru i zapadu Afrike.

Negdje se pomrčina mogla lijepo vidjeti, no na nekim mjestima i nisu bili te sreće.

- Bilo je oblačno, padala je kiša i puhao je vjetar. Ništa se nije moglo vidjeti. Svi su bili razočarani - rekao je Gabor Lantos, mađarski turist koji je došao promatrati pomrčinu u Torshavn, glavni grad Farskih Otoka. Dodao je da su neki turisti bili toliko ljuti da su od svojih turoperatera tražili povrat novca, prenosi Reuters.

Kako je pomrčina izgledala na različitim mjestima i kako se promatrala diljem svijeta možete pogledati na fotografijama i video-snimkama u našoj galeriji.

NASA je na svojim stranicama objavila kartu koja omogućuje da klikom na bilo koje mjesto dobijete podatke o pomrčini, to jest koliko je trajala i kad je bila najvećeg intenziteta.

> Danas pomrčina Sunca, evo kada i gdje je možete vidjeti u Hrvatskoj

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije