Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Supermjesec i krvavi Mjesec

Pogledajte kako je sinoć izgledao rijedak fenomen na nebu!

Supermjesec
Foto: Reuters/ PIXSELL
1/22
28.09.2015.
u 08:20

Imate li i vi svoje fotografije supermjeseca i krvavog Mjeseca, pošaljite nam ih na javi@vecernji.net!

Mnogi su sinoć uživali u rijetkom fenomenu koji se dogodio na nebu – u istoj noći mogao se vidjeti i "supermjesec" i "krvavi Mjesec".

Mjesec se u noći s nedjelje na ponedjeljak našao u točki najbližoj Zemlji zbog čega je izgledao i do 14 posto veći nego što ga inače vidimo. Zbog toga se pojačao i njegov sjaj.

Nakon toga je uslijedio drugi fenomen – pomrčina. Samo sat vremena nakon supermjeseca Mjesec je u potpunosti zaklonila sjena Zemlje pa je zbog prelamanja sunčeve svjetlosti Mjesec bio crvene boje zbog čega se naziva "krvavim Mjesecom".

Kako je ovaj rijedak fenomen izgledao sinoć na nebu, pogledajte na fotografijama uslikanim diljem svijeta.

Imate li i vi svoje fotografije supermjeseca i krvavog Mjeseca, pošaljite nam ih na javi@vecernji.net!

>> Supermjesec ponovno obasjao nebo

Komentara 1

Avatar Srb_IN
Srb_IN
08:37 28.09.2015.

Da, samo na Balkanu je crveni Mesec, krvavi Mesec...jbga...A i ovo vreme...neka urota...da sirotinja ne uziva ni u prirodnim fenomenima...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije