Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
poput ljudi

Planet majmuna: Gorile su počele govoriti!

koko gorila
Foto: screenshot/youtube
19.08.2015.
u 11:09

Znanstvenici sa Sveučilišta u Wisconsinu objavili su nevjerojatno otkriće vezano uz ponašanje majmuna

Majmuni koji govore nisu više samo scenarij iz znanstveno-fantastičnog filma "Planet majmuna" već su postali stvarnost koju su otkrili znanstvenici sa sveučilišta u Wisconsinu. Jedan od najpoznatijih gorila koji se nalazi u njihovu znanstvenom središtu počeo je kontrolirati svoj glas i disanje tijekom devet različitih oblika ponašanja, što je dosad zabilježeno samo kod ljudi.

– Snimali smo i analizirali pokušaje Kokove komunikacije tijekom više od 70 sati s obzirom na to da se radi o gorili koji je prije toga naučio koristiti ljudski znakovni jezik, objasnio je voditelj projekta sveučilišta Wisconsin dr. Marcus Perlman. Dodao je kako je tijekom analize snimki utvrđeno da je gorila kontrolirao svoj grkljan i ispuštao kontrolirani zvuk.

– Mogao bi postati prvi majmun koji će artikulirati riječi. Vjerojatno neće govoriti savršeno kao ljudi, ali uspješno svakako hoće – zaključio je Perlman.

>> Čimpanze putem lišća uživaju u alkoholu

Komentara 6

NE
nemanatrag
20:19 19.08.2015.

Majmuni su nelojalna konkurencija za usporedbu !

DU
Deleted user
12:14 19.08.2015.

Ništa novog pogledajte političare govore istina i bog nerazumljivo i od nas delaju majmune ali po inteligenciju su tu negdje s gorilama.

ZG
zg223
14:58 19.08.2015.

jos ne govori ali sigurno hoce...omg

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije