Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POMOĆ OSAKAĆENIMA

Penisi uzgojeni u laboratorijima spremni za testiranje na muškarcima

laboratorij
Foto: ilustracija
07.10.2014.
u 10:11

Penisi su već testirani na zečevima, no sada trebaju dobiti odobrenje za ljude

Penisi uzgojeni u laboratorijima uskoro bi mogli biti testirani na muškarcima, piše Guardian. Uzgojeni penisi mogli bi pomoći muškarcima koji imaju urođene mane ili su doživjeli neku traumatsku ozljedu.

Penisi se uzgajaju korištenjem pacijentovih stanica kako bi se izbjegao visok rizik od imunološke reakcije nakon transplantacije s drugog pacijenta. Znanstvenici na Institutu za regenerativnu medicinu Wake Forest u Sjevernoj Karolini u SAD-u nadaju se da će dobiti odobrenje od Američkog ureda za hranu i lijekove kako bi mogli krenuti na testiranje unutar pet godina.

Profesor Anthony Atala, direktor instituta, nadgledao je uzgoj penisa za zečeve u 2008. godini.

– Istraživanje na zečevima bilo je vrlo ohrabrujuće, ali da bismo dobili odobrenje za ljude trebamo sve podatke o sigurnosti i kvaliteti, moramo pokazati da materijali nisu otrovni i moramo predstaviti proizvodni proces, korak po korak – rekao je Atala.

>> Znanstvenici u Brazilu otkrili prve ženke s penisom

Komentara 1

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije