Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oblik gena GRM3

Otkriven rijedak gen odgovoran za shizofreniju i alkoholizam

psihički poremećaj
Foto: Klaus Rose/DPA/PIXSELL
22.07.2014.
u 22:34

Znanstvenici tvrde da se taj oblik gena javlja kod jedne od dvije stotine osoba.

Znanstvenici londonskog sveučilišta UCL (University College London) otkrili su rijedak gen odgovoran za izazivanje shizofrenije, alkoholizma i bipolarnog poremećaja.

Prema pisanju Telegrapha, znanstvenici su u svojoj studiji objavljenoj u časopisu Psychiatric Genetics objasnili da je riječ o jednom obliku gena GRM3 koji osobi koja ga nosi donosi tri puta veći rizik da će oboljeti od shizofrenije, bipolarnog poremećaja ili alkoholizma.

Znanstvenici tvrde da se taj oblik gena javlja kod jedne od dvije stotine osoba. Ovim otkrićem otvaraju se potpuno nove mogućnosti u liječenju osoba s mentalnim poremećajima.

>>Je li alkoholizam nasljedan?

>>Uzimanje droge ili alkoholizam vodi nemoći u krevetu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije