Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
jedini u svijetu

Golemi Teslini generatori pokraj Moskve izazivaju čuđenje

generatori
Foto: Screenshot Youtube
1/2
07.07.2014.
u 07:50

"Istraživačko postrojenje Marxovih i Teslinih generatora visokog napona" izgrađeno je kasnih sedamdesetih

U šumama u Istri blizu Moskve nalazi se generatorsko postrojenje iz vremena Sovjetskog saveza koje izgleda poput nečega iz SF-filmova. "Istraživačko postrojenje Marxovih i Teslinih generatora visokog napona" izgrađeno je kasnih sedamdesetih za testiranje izolatora za zaštitu vozila i elektroničke opreme od gromova, prenosi RT.

Unikatna struktura zbog svog je izgleda predmet zanimanja Rusa, a navodno na vrhuncu radnog kapaciteta ima snagu jednaku svim elektranama u Rusiji zajedno. Najviši generator visok je 39,3 metara, a može proizvesti umjetni grom od 150 metara, što je, vjeruje se, najveće na svijetu. Mnogi postrojenje uspoređuju s famoznim HAARP-om u SAD-u. Kako otprilike izgleda pogledajte u ovom videu:

 

>> Bežični prijenos besplatne struje! 'Tesla je bio u pravu i spremni smo to dokazati'

Komentara 3

EP
epulon
20:24 07.07.2014.

A tek da vide našu vladu???

DU
Deleted user
09:38 07.07.2014.

Ma koji Teslini generatori za proizvodnju struje, veći problem CCCP i drugih tzv. socijalističkih zemalja je bila proizvodnja alkoholnih osvježavajućih pića i Votke, ovo je jedan od naprednijih postrojenja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije