Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ANTARES

Objavljene nove, spektakularne snimke eksplozije NASA-ine rakete

Antares
Foto: Screenshot Youtube
1/2
24.11.2014.
u 20:59

Riječ je o snimkama s kamera koje su postavljene kod mjesta lansiranja

Pojavila se nova snimka eksplozije NASA-ine rakete Antares koja baca novo svijetlo na incident. Podsjetimo, raketa je eksplodirala nekoliko sekundi nakon lansiranja 28. listopada i pala natrag na Zemlju, a trebala je poslati svemirsku letjelicu Cygnus na Međunarodnu svemirsku postaju radi dostave potrepština. U nesreći je uništena oprema vrijedna više od 200 milijuna dolara.

Ovaj video zapravo je kompilacija snimaka sa više kamera na daljinsko upravljanje koje su postavljene kod mjesta lansiranja. Iako su kamere bile jako blizu mjesta pada rakete, materijal je preživio - i dao novi, spektakularni pogled na nesreću.

- Lansiranje je izgledalo besprijekorno. Onda je iznenada ispuh postao jarkožut i mnogo svjetliji od uobičajenog. Tada smo znali da će stvari krenuti po krivu - ispričao je Elliot Severn, fotonovinar koji je za Zero-G News i StarTalk Radio pratio lansiranje, prenosi AmericaSpace.

- Vozilo je izgledalo kao da visi u zraku te je počelo gorjeti, bilo je to kao da gledate usporenu željezničku nesreću - dodao je.

 

>> U samo dva dana dogodile se čak tri eksplozije u Sunčevoj atmosferi

>> Zašto je pala svemirska letjelica SpaceShipTwo

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije