Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAJNOVIJA TEHNOLOGIJA

Je li izmišljeno savršeno rješenje za dugotrajno čekanje u redovima?

autonomna stolica
Foto: Screenshot Youtube
28.09.2016.
u 16:47

Kako je prikazano u snimci, nakon što stolac dođe do kraja reda i korisnik se ustane, ona se automatski vraća na početak reda

Autoindustrija intenzivno radi na automobilima koji će sami voziti, bez pomoći putnika. Tesla već u svojim automobilima ima autopilot, a Uber trenutačno nudi taksije koji u Pittsburghu prevoze ljude.

Ovoj visokoj tehnologiji nedavno se priključio i Nissan čija tehnologija ProPILOT se od kolovoza nalazi u modelu Serena minivan za japansko tržište. No, Nissan je ovu tehnologiju iskoristio i za – stolce.

Popular Science piše kako se ova tehnologija trenutačno najviše koristi u automobilima, no u budućnosti bismo njezinu primjenu mogli vidjeti i na drugim poljima. Stolci su namijenjeni dosadnom čekanju u redovima. Kako je prikazano u snimci, nakon što stolac dođe do kraja reda i korisnik se ustane, automatski se vraća na početak reda. Drugi stolci automatski se pomiču na početak reda.

>> Volvo i Uber udružili snage na projektu razvoja autonomnih automobila

>> Za tri godine auti će sami voziti i u gradskoj gužvi

Komentara 3

SJ
Sve je uzalud
18:40 28.09.2016.

.................a koje je riješenje za dugotrajno čekanje na magnetnu i CT.............

SC
schwertransport
17:08 28.09.2016.

samo bacaju na trziste tehnologiju koju je tesla odavno izmislio

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije