Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Osnovana prije 58 godina

NASA je trebala utvrditi može li čovjek preživjeti u svemiru

NASA
29.07.2016.
u 10:20

Odmah nakon osnutka NASA je ambiciozno, pod hladnoratovskim pritiskom, započela projekt Mercury.

Na današnji dan 1958. osnovana je Američka svemirska agencija (NASA), nasljednica National Advisory Committee for Aeronautics (NACA).

Odmah nakon osnutka NASA je ambiciozno, pod hladnoratovskim pritiskom, započela projekt Mercury. Cilj tog projekta u početku je bio provjeriti može li čovjek uopće preživjeti u svemiru. Dokaže li se da je to moguće, onda mu je sljedeći zadatak bio pronaći način kako ga tamo i dovesti.

Projekt Mercury ostvario je ovaj cilj 1961. godine kada je Alan Shepard pilotirajući letjelicom Freedom 7 postao prvi Amerikanac u svemiru. Korak dalje učinjen je sljedeće godine kada je John Glenn u Friendshipu 7 obletio Zemlju.

>>Haker koji je bio "potpuni idiot": Provalio sam u NASA-u zbog tajnih tehnologija

>>Svemirska fotobomba: Ovu stranu Mjeseca sa Zemlje nikad niste vidjeli!

Komentara 3

Avatar @proma_trač
@proma_trač
10:58 29.07.2016.

Polako stepenicu po stepenicu. Prvo sletite na mjesec pa ćemo onda dalje vidjeti.

Avatar nijeminišta
nijeminišta
10:36 31.07.2016.

i što su ustanovili - može li???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije