Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
20. ožujka

Najveća pomrčina Sunca u posljednjih 16 godina

pomrcina
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
25.02.2015.
u 09:21

Iznad naših krajeva Mjesec bi trebao prekriti do 50 posto Sunca

Najveća pomrčina Sunca u posljednjih 16 godina trebala bi 20. ožujka zamračiti čak 90 posto Sunčeve svjetlosti nad dijelovima Europe. Naime, Mjesec će se tada naći između Sunca i Zemlje, zbog čega će se nad Zemlju nadviti sjena, što će najbolje primijetiti stanovnici sjevernih predjela.

Potpuna pomrčina Sunca tako će se dogoditi u Svalbardu (Norveška) i Farskim otocima, a djelomična u Europi, sjevernoj i istočnoj Aziji te sjevernoj i zapadnoj Africi. Pomrčina počinje u 8.41. Vrhunac se očekuje u 10.45 i trajat će 2 minute i 47 sekundi.

Iznad naših krajeva Mjesec bi trebao prekriti do 50 posto Sunca.

>> Jutros se dogodila rijetka pomrčina Sunca, prva nakon 17. stoljeća

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije