Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zaštita okoliša

Na natječaju Mali ekolozi pobijedila OŠ Gola

Mali ekolozi
Foto: Bioteka
1/3
03.07.2015.
u 16:27

U ovom ekološkom natječaju sudjelovalo je 137 razreda iz osnovnih škola s područja cijele Hrvatske, a mladi Koprivničani pobijedili su projektom „Bicikliramo mi u obitelji svi!“

Kombinirani odjel 1. i 2. razreda područne škole Gotalovo Osnovne škole Gola pobijedio je na natječaju „Mali ekolozi - velike nagrade“.

U ovom ekološkom natječaju udruge Bioteka i trgovačkog lanca Emmezeta sudjelovalo je 137 razreda iz osnovnih škola s područja cijele Hrvatske, a bilo je uključeno više od 2500 djece. 

Cilj natječaja bio je osmisliti i provesti projekt vezan uz zaštitu okoliša i prirode, a mladi Koprivničani pobijedili su projektom „Bicikliramo mi u obitelji svi!“

Cilj prvoplasiranog projekta kombiniranog 1. i 2. razreda OŠ Gola bio je potaknuti što više ljudi na vožnju biciklom i osvijestiti ljude kako vožnja biciklom unapređuje zdravlje i biciklista i sugrađana jer pridonosi čistoći zraka. Nabavljeni su ciklokompjutori (zamolbom od općine) te je organizirano natjecanje u kojem pobjeđuje obitelj koja prijeđe najviše kilometara biciklom u roku od mjesec dana. Svih 95 sudionika projekta moralo je donijeti svoj ciklokompjutor u škole kako bi se zapisali njihovi serijski brojevi nakon čega je natjecanje moglo započeti. Svi sudionici projekta odvozili su u mjesec dana 19.498,68 km što bi značilo da su svi zajedno biciklima stigli do Australije, a pobjednička je obitelj na 4 bicikla odvozila 2270,65 km (općina Gola nagradila je obitelj sportskim biciklom u vrijednosti od 5.000,00 kn).

Drugoplasirani i trećeplasirani projekti na natječaju bili su „Čudesni svijet ptica“ područne škole Završje Osnovne škole Podrute i „Kamo s EE otpadom?“ OŠ Gripe iz Splita. Učenici triju najboljih projekata dobili su vrijedne nagrade – notebook i tablet računala te poklon bonove, priopćila je Bioteka.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije