Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Revolucionarna metoda

Muškarcu bez dijela glave rekonstruirat će lubanju pomoću 3D printera

lubanja
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/4
29.08.2014.
u 07:36

Liječnici planiraju rekonstruirati oblik glave koristeći mreže od titana izrađene pomoću 3D printera

Kineski farmer koji je nakon pada ostao bez dijela lubanje, zahvaljujući 3D printeru mogao bi se potpuno oporaviti, javlja Metro. Muškarac poznat samo po imenu Hu pao je s trećeg kata svoje kuće u gradu Xi'anu u proviniciji Shaanxi te je ostao bez dijela lubanje.

Liječnici sada planiraju rekonstruirati oblik njegove glave koristeći mreže od titana izrađene pomoću 3D printera. Mreže će se umetnuti ispod njegove kože te potom pričvrstiti na lubanju.

Ovakva procedura nije prvi primjer korištenja 3D printera u medicini. Prošli tjedan, kineski su kirurzi uspješno stvorili i ugradili umjetnu kralježnicu mladom pacijentu oboljelom od raka, koji je nakon zahvata ponovno mogao hodati.

>> Američki vojnici uskoro će jesti hranu skuhanu na 3D pisačima

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar think pink
think pink
12:48 29.08.2014.

ovo zaista nema nikakve veze sa 3d printerima. takvu su mrežu mogli napraviti i prije 50 godina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije