Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
fotke s ISS-a

Možete li na ovoj fotografiji pronaći astronauta?

ISS
Foto: NASA
1/4
03.03.2015.
u 09:34

Astronauti Terry Virts i Barry "Butch" Wilmore u nedjelju su završili misiju na ISS-u gdje su tri puta u osam dana morali izaći u "svemirsku šetnju"

Možete li na ovoj fotografiji vidjeti astronauta? To je pitanje postavio astronaut Terry Virts nakon što je NASA objavila fotografije Međunarodne svemirske postaje kojom su željeli pokazati koliko je postaja zapravo velika.

Astronauti Terry Virts i Barry "Butch" Wilmore u nedjelju su završili misiju na ISS-u gdje su tri puta u osam dana morali izaći u "svemirsku šetnju" kako bi instalirali 250 metara kabla na ISS-u, a to su radili ukupno 20 sati.

Iako su uspješno dovršili posao, nije im bilo lako. U zadnji tren otkrili su poteškoće sa senzorima na svemirskom odijelu Butcha Wilmorea, a Virts je pak u svojoj kacigi pronašao vodu. Nakon dva dana, došli su do zaključka kako je riječ samo o kondenzaciji.

>> Astronauti ISS-a izašli na svemirsku šetnju, pripremali postaju za taksije

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije