Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Više od 500 edukatora iz 6 zemalja

Krenuo Znanstveni piknik!

Znanstveni piknik
Foto: PR FOTO
1/20
11.12.2015.
u 14:15

Na Zagrebačkom Velesajmu (6. paviljon) otvoren je 4. po redu Znanstveni piknik koji ove godine okuplja više od 500 edukatora iz 6 zemalja. Oni će zajedno s organizatorima iz Udruge Profesor Baltazar, te Institutom Ruđer Bošković i Mrežom popularizatora znanosti još jednom pokazati koliko je znanost zabavna, atraktivna i potrebna najširoj javnosti. Vrlo atraktivan program traje dva dana (petak i subota, 10-19h), odvija se na 104 pozicije, a očekuje se više od 30 000 posjetitelja.

Znanstveni piknik sadržajno je usmjeren prema “velikim” i “malim” posjetiteljima koji će ovaj put moći čuti najnovija saznanja o crnim rupama, svemirskoj prašini, gravitacijskim valovima, Higgsovom bozonu, ali i osjetiti Mars, oživjeti putovanje do Plutona i dalje, obmanuti se optičkim varkama, iznenaditi se hologramskom stvarnošću, družiti se s robotima, voziti se u solarnim automobilima, te uvidjeti nevjerojatne mogućnosti 3D printera i ostalih znanstvenih čuda. No, to nije sve.

Posjetitelje čekaju i carska kočija na električni pogon, znanstveni baloni, otkrivanje tajni kriptografije, vesela kemija i matematika, učionica budućnosti, Teslin laboratorij, Van der Graafov generator, doživljaji proširene stvarnosti, Holo of Fame, laserska harfa, levitirajući vlak, muzikalna Teslina zavojnica i brojne maštovite radionice i predavanja vrhunskih domaćih i stranih znanstvenika. Ali, ni to nije sve.

Za one najmlađe tu je Kid's corner i znanstvene radionice Mali istraživač, Fora radionice, Nemo centar Amsterdam, Leteći cirkus fizike, Znanstvene čarolije, Vilin konjic, Zvučna zrcala, Glazbena ograda, Lego edukacija, sapunice i crtići, predstava Korak do znanosti i znanstveni show program na velikoj pozornici, čak i cijeli jedan znanstveni park i još štošta.

Sa svojim prezentacijama stižu čak 4 muzeja: Tiflološki, Arheološki , Tehnički muzej Nikola Tesla iz Zagreba , te Muzej krapinskog pračovjeka iz Krapine. Ipak, ni to nije sve jer ono najbolje posjetitelji Znanstvenog piknika uvijek moraju sami otkriti.

Možda je to posebna relax zona i restoran s običnom, ali i znanstvenom klopom.

Nikad bogatiji Znanstveni piknik otvorili su Ministar znanosti, obrazovanja i športa Vedran Mornar i naravno, uvaženi profesor Baltazar koji je jedan od najvećih popularizatora znanosti u Hrvatskoj i Europskoj Uniji.

Sve veći broj posjetitelja, sve radoznalija javnost, kao i rastući broj iznimnih edukatora i radionica na Znanstvenom pikniku pokazuju koliko našem društvu nedostaje stalni Znanstveni edukativno-zabavni centar, te kako bi on mogao izgledati u stvarnosti. Upravo je osnivanje jednog takvog centra i konačni cilj organizatora Znanstvenog piknika.

www.znanstvenipiknik.com

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije