Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Počelo istraživanje

Kako je nastala ova 80 m široka rupa 'na kraju svijeta'?

rupa Sibir
Foto: screenshot/youtube
1/2
17.07.2014.
u 09:15

Znanstvenica Ana Kurčatova iz Sibirskog subarktičkog istraživačkog centra pretpostavlja da je rupa nastala kombinacijom djelovanja globalnog zatopljenja i djelovanja prirodnog plina

Ruski znanstvenici počet će s istraživanjem 80 metara širokog kratera otkrivenog na sjeveru Sibira  na poluotoku Jamal čije ime znači "kraj svijeta".

Znanstvenica Ana Kurčatova iz Sibirskog subarktičkog istraživačkog centra pretpostavlja da je rupa nastala kombinacijom djelovanja globalnog zatopljenja i djelovanja prirodnog plina, piše Time.

Nagađa da je došlo do podzemne eksplozije prilikom miješanja vode, soli i prirodnog plina. Kaže da je globalno zatopljenje izazvalo ubrzano topljenje permafrosta u Sibiru te to izaziva "pritisak" na rezerve prirodnog plina.

>>Majka i sin u samo nekoliko sekundi preživjeli dvije nevjerojatne nesreće

>>Nasred ulice otvorila se rupa i 'progutala' na desetke automobila

Komentara 3

BR
Branimir_
09:30 17.07.2014.

Kurčatova :-D

TN
True_neutral
09:39 17.07.2014.

Ana KURČATOVA pronašla veliku rupu, ma šalite se :) dobro da nije na Kamčatki :D

TP
Tihomir Prdež
09:58 17.07.2014.

Bračaninu ispala kuna

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije