Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
konačno

Znanstvenici otkrili kako riješiti problem s jet lagom i nesanicom

umor, nesanica
Foto: Thinkstock
04.10.2015.
u 09:21

Cirkadijski sustav je najčešće sinkroniziran s dnevnom svjetlošću

Putovati avionom i mijenjati vremenske zone na za tijelo neprirodan način može biti prilično naporno. Zbog toga većinu putnika veseli informacija da su znanstvenici iz Singapura pronašli mehanizam koji kontrolira unutrašnji sat svakog čovjekova organizma i prilično su sretni zbog toga.

Tvrde da bi ovo otkriće moglo pomoći u terapiji jet laga, ali i nesanice koju uzrokuje promjena posao u više smjena. Znanstvenici su otkrili kako funkcionira cirkadijski sustav što znači da će se moći napraviti lijekovi koji će sustav držati pod kontrolom, piše Metro

Cirkadijski sustav najčešće je sinkroniziran s dnevnom svjetlošću. 

>> Gledate u ekran prije spavanja? Posljedice su ozbiljnije nego se mislilo

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije