Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MAURICIJA

Dokazi potvrdili da se na dnu Indijskog oceana nalazi drevni kontinent

mauricija
screenshot/youtube
02.02.2017.
u 08:46

Mauricija nije jedini stari kontinent budući da su znanstvenici pronašli i neke dokaze oko Islanda i kod Australije.

Još 2013. godine znanstvenici su otkrili prve tragove drevnog kontinenta koji leži na dnu Indijskog oceana, negdje između Indije i Madagaskara.

Znanstvenici sada smatraju da su pronašli tragove kontinenta zvanog Mauricija te da bi otok Mauricijus mogao ležati na tom drevnom kontinentu.

Iako je otok star tek osam milijuna godina, kristali koji su pronađeni na plaži stari su i tri milijarde godina. Vjeruje se kako su s dna oceana na površinu došli zbog vulkanskih aktivnosti, piše Metro.

- To je kao plastelin, kada se kontinenti izduže postaju tanji i raspadaju se - kazao je Martin Van Kranendonk sa Sveučilišta Novog Južnog Walesa i dodao da ti tanki komadi tonu ispod oceana.

Mauricija nije jedini stari kontinent budući da su znanstvenici pronašli i neke dokaze oko Islanda i kod Australije.

>> Ostaci drevnog kontinenta zakopani ispod Indijskog oceana

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije