Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
studenti ekonomije

Bisnode Financijski rječnik dobitnik ovogodišnje Dekanove nagrade

Bisnode,Financijski rječnik
Foto: ''
1/2
02.12.2014.
u 16:27

Financijski rječnik zajednički je projekt tvrtke Bisnode i udruge studenata Financijski klub a u njemu se mogu naći svi najvažniji ekonomski pojmovi objašnjeni su na jednostavan i razumljiv način

Financijski rječnik najvažnijih ekonomskih pojmova kojeg su zajednički kreirali studenti ekonomije i tvrtka Bisnode nagrađen je posebnom Dekanovom nagradom na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, u sklopu svečane proslave Dana fakulteta i 94. obljetnice na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu.

Kako ističe Bisnode, članovi studentske udruge Financijski klub prikupili su i definirali sve financijske pojmove, dok su studenti smjera marketing iste ''preveli“ na način da budu jasni i razumljivi. Financijski rječnik najvažnijih ekonomskih pojmova sadrži 425 najvažnijih ekonomskih pojmova s pripadajućim temeljnim definicijama i primjerima, tematski podijeljeno u osam sadržajnih cjelina (Osnovni pojmovi, Financijski pojmovi, Institucije, Marketing, Porezi i doprinosi, Poslovanje, Pravni pojmovi, Računovodstvo). 

Na projektu izrade sudjelovali su i studenti smjera Financije i studenti smjera Marketing, a time je osiguran multidisciplinarni pristup te široka primjenjivost Financijskog rječnika jer su definicije ekonomskih pojmova oplemenjene jasnim i razumljivim objašnjenjima kao i primjerima iz svakodnevnog života. 

Jučerašnjem prigodnom programu povodom obilježavanja Dana Ekonomskog fakulteta prisustvovali su brojni uzvanici među kojima Branko Grčić, potpredsjednik Vlade RH i ministar regionalnog razvoja i EU fondova, prof. dr. sc. Damir Boras, rektor Sveučilišta u Zagrebu i prof dr. sc. Boris Vujčić, guverner Hrvatske narodne banke, prof. dr. sc. Boris Cota, savjetnik Predsjednika RH za gospodarstvo, akademici Alica Wertheimer Baletić, Vladimir Stipetić, Gordan Družić i brojni drugi uglednici.

>>Tko su najbolji mali i srednji poduzetnici Hrvatske?

>>Financijski rječnik najvažnijih ekonomskih pojmova

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije